«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 avgust 2012
Štampa

Najava Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije o štrajku samo marketinški trik pred početak nove školske godine. Na sastanku predstavnika četiri prosvetna sindikata i ministra prosvete Žarka Obradovića nije postignut konkretan dogovor.

Dok Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavljuje štrajk, predstavnici drugih sindikata kažu da se radi o marketinškom triku nekoliko dana pred početak nove školske godine.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović rekao je, nakon sastanka koji je trajao sat i po, da ne očekuje da će sindikati stupiti u štrajk i da očekuje da će školska godina početi na vreme.
- Sindikati su bili jako korektni i razgovarali su o onome što je moguće i nije bilo nerealnih zahteva – izjavio je Obradović.
Kako je rekao, sledeće nedelje na sastanku konkretizovaće se stvari i znaće se koliko će iznositi povećanje plata u oktobru, a potom će biti reči i o isplati jubilarnih nagrada, otpremninama za zaposlene u Vojvodini, a videće se da li zaposleni na institutima mogu da budu u istom rangu sa pravima ostalih zaposlenih.
- Takođe biće reči o tome da se kroz transfer lokalnim samoupravama postigne isti nivo plata u predškolskim ustanovama – rekao je ministar.

Predstavnici sindikata najavili su da će održati sednice republičkih odbora na kojima će razmotriti situaciju, kako bi videli kako će dalje postupati. Sastanku su, pored ministra prosvete i predstavnika četiri sindikata – Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika “Nezavisnost” – prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija.

Prijava