«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 mart 2024
Štampa

Od srca s ljubavlju – pomoć za one kojima je potrebna

Zdravlje je najveći dar koji se dobija rođenjem, nenadoknadiv resurs za obavljanje svih mentalnih i fizičkih sposobnosti. Prema njemu se treba odnositi sa posebnom pažnjom, iz razloga što očuvanjem fizičkog i mentalnog zdravlja doprinosimo boljem funkcionisanju vlastitog organizma, a time i društva u celini.

 

Dostupnost zdravstvene zaštite, bez obzira da li se radi o malim ili velikim institucijama mora biti podjednako dostupan svim građanima Srbije, nezavisno od njihovog socijalnog položaja ili materijalnih mogućnosti. Vođeni ambicijom solidarnosti da svi naši građani imaju ravnopravan medicinski tretman, Meridian  fondacija je i ove godine nastavila svoju dosadašnju praksu pružanja podrške javnom zdravstvenom i medicinskom sistemu Republike Srbije.

 

Unapređenjem javnog zdravstvenog sistema i pružanjem adekvatne pomoći u poboljšanju uslova za rad medicinskih radnika, Meridian  fondacija je investiranjem u javni zdravstveni sistem naše zemlje nizom akcija donirala pomoć u višemilionskoj vrednosti, opremajući medicinske ustanove u preko 60 gradova i opština širom zemlje.

Kako bi podigao nivo zdravstvene zaštite, donatorski tim Meridian fondacije je kroz svoj razvojni program uspešno obuhvatio preko 100 zdravstvenih ustanova donirajući pri tome pomoć u vidu medicinske, tehničke i razne druge opreme.

 

Iskazujući veliku zahvalnost što svoje ljudske i profesionalne vrednosti stavljaju u službu zdravstvene zaštite građana, Meridian fondacija je zdravstvenim radnicima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu donirala najsavremeniji klima uređaj za potrebe medicinskog odeljenja opšte pedijatrije. Svakako treba napomenuti da je u svoj program investiranja javnog zdravlja, Fondacija do sada već uključila: Dom zdravlje Zvezdara, Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, Ginekološko – akušersku kliniku Niš, Porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu, Kliniku za hematologiju Kragujevac, kao i mnoge druge medicinske ustanove i zdravstvene institucije.

Briga za zdravlje dece, stvar je koja zahteva prioritetno delovanje svih nas, a Meridian fondacija “Od srca s ljubavlju” se odavno pokazala kao neko ko u ovu borbu ulazi hrabro i odlučno, bez obzira na težinu situacije. Godinama unazad, Fondacija osluškuje potrebe medicinskog tima Instituta za majku i dete Srbije “Dr Vukan Čupić”, kojima je ove godine donirala prečišćivače vazduha i klima uređaje za nekoliko odeljenja dečije bolnice. Ova vredna donacija omugućiće održavanje kvalitetnijih klimatskih uslova u odeljenjima bonice, a mališanima pomoći da svoje bolničke dana provedu u što prijatnijem ambijentu. 

 

Koliko je važno zajedničko uključivanje velikih sportskih aktera u društveni segment nacije najbolje se ogleda preko parnerskog odnosa KK Crvena zvezda Meridianbet. Međusobna saradnja Fondacije i srpskog košarkaškog šampiona rezultirala je na delu sprovođenjem velikog broja društveno-odgovornih akcija koje su za cilj imale da se pomogne svim oni ljudima kojima je pomoć preko potrebna.

Aktivnim učešćem u realizaciji međunarodne globalne kampanje pod nazivom “Zdravlje za sve”, zajedničkim snagama prikupljena su određena novčana sredstva za košarkaše u kolicima koji ove godine nastupaju u dresu KK Crvena zvezda Singidunum. Ovo je samo jedan od pokazatelja kako sport i humanost mogu biti od istinskog značaja za društvo i pokrenuti jedan veliki dobrotvorni niz društveno odgovornih akcija.

 

Fondacija se može pohvaliti I činjenicom da je kreiranjem donatorske platforme na sajtu meridianbet.rs pokrenula i poseban program pružanja pomoći deci sa retkim bolestima, a sve sa željom da naši mališani dobiju šansu za izlečenje i uspeju da se izbore u svojim natežim životnim bitkama. Razvijanjem jedinstvene crowdfunding platforme na Fondacija je od korisnika sajta napravila prave humanitarce i dobrotvore, osobe koje jednim klikom miša na opciju „doniraj” mogu pružiti finansijsku pomoć za razne društvene akcije koje fondacija sprovodi. Koristeći ovu donatorsku platformu, Meridian fondacija je uz učešće svojih korisnika uspela da pomogne Dušanu Todoroviću i Anastasii Mitić, deci koja su se sa nemilim životnim okolnostima pre vremena upustia u borbu za život.

 

 

Prijava