«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 24 februar 2024
Štampa

Zaposleni u kompaniji Meridianbet udruženi u prikupljanju čepova

Kompanija Meridianbetnastavila je niz društveno-odgovornih aktivnosti, a zaposleni su još jednom pokazali da su uvek spremni da pokažu solidarnost sa drugima.

Prikupljanje čepova, koji se naknadno recikliraju, a taj novac se koristi u humanitarne svrhe, da bi se obezbedila pomagala osobama sa invaliditetom, u Srbiji traje već nekoliko godina.

Međutim, nakon brojnih izveštaja Evropske komisije o zagađenju izazvanom plastikom, kao i šokantnog podatka da se u okeanima nalazi enormna količina otpada od plastike, čak 80 odsto ukupnog otpada, doneta je odluka kojom se čepovi teže mogu odvojiti od ambalaže i to je stvorilo dodatne izazove za izvršavanje ovih aktivnosti. Ta odluka doneta je u cilju optimizacije materijala za reciklažu, ali u Srbiji predstavlja problem za udruženja koja su se do sada bavila recikliranjem upravo čepova.

Od sredstava koja dobiju reciklažom čepova, pomenuta udruženja kupuju pomagala za osobe sa invaliditetom i na taj način im umnogome olakšavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Prijave za dobijanje pomagala uglavnom budu otvorene jednom godišnje na konkursima koje objavljuju, a dešava se da gotovo svi koji ispunjavaju uslove, na ovaj način zaista dobiju neophodnu pomoć. U tome se ogleda važnost neometanog funkcionisanja tih organizacija, što je kompanija Meridianbet prepoznala i odlučila da svoje zaposlene podstakne da prikupe još veći broj čepova.

Osmišljen je interesantan način kako bi se svi podsetili koliko je važno misliti na druge, te je odlučeno da se napravi svojevrsno „takmičenje“ među kolegama, koje su usput saznale nešto novo jedni o drugima, zabavili se i najvažnije od svega – pomogli onima kojima je to potrebno.

 

https://youtu.be/3qOYXHPzyGc

 

Naime, organizovano je takmičenje sa jednim jednostavnim pitanjem – MORE ILI PLANINA? Zaposleni su mogli da ubacuju čepove u kutiju koja predstavlja njihov izbor, sudeći po broju čepova – misli su već odlutale do plaže i mora, ali u narednoj rundi „takmičenja“ biće i novih pitanja, novih saznanja, novog druženja i nove pomoći.

Iz Meridiana pozivaju sve društveno-odgovorne kompanije da se priključe sličnim akcijama i  na taj način pomognu organizacijama koja se bave reciklažom, te obezbede neometano funkcionisanje i rad.

 

Prijava