«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 jul 2012
Štampa

Iako  je Novosadsko preduzeće “Uljarice Bačka”  , kupilo  sonćanski PPK-a u stečaju  u drugoj polovini decembra prošle godine, za samo šest meseci ,ova firma  visoko pozicionirana u sam vrh agribiznisa u Srbiji, učinila je pravo čudo u selu.

Uz potpunu posvećenost zaposlenih i pravilnim upravljanjem raspoloživim  resursima, uspeli su, ne samo da obrade i poseju  kupljenih 360 hektara zemljišta, već i da zaposle nove radnike i da oko sebe okupe još veći broj  poljoprivrednih proizvođača i poslovnih partnera.

Svojom poslovnom orijentacijom širenja poljoprivredne proizvodnje odnosno širenja skladišne mreže, odlučuili  su da  kapacitet silosa u Sonti udvostruče. Juče su, ozvaničili početak radova na priširenju skladišnog prostora ,pa će, uz postojeća četiri betonska silosa, izgrađena još 1986. Godine, do 10. Oktobra, ovde biti završena montaža još sve metalne džambo silo ćelije kapaciteta 5.250 tona zrnaste robe. Kamen temeljac zajedno su položili predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić i direktor “Uljarice Bačka,  Đorđe Lazić.

O ovoj investiciji vrednoj 350 000 evra  nije se tom prilikom govorilo, ali su mnogi koji su prisustvovali ovom svečanom činu  sa interesovanjem posmatrali kako se već naziru konture  temelja  za buduće silose . Bili su tu i poljoprivredni proizvođači, i poslovni partneri firme i predstavnici mesne zajednice koji su,ipak saznali da će prva zrna kukuruza u te buduće silose biti smeštena za nepuna tri meseca.Početak radova na izgradnji skladišta zrnaste robe, bio je samo deo jučerašnje svečanosti  na kojoj je ujedno i žetvenim ručkom u izuzetno lepom i prijatnom raspoloženju , u kafani Bačka, obeležena za “Uljarice Bačka”uspešna ovogodišnja žetva. Kako je tom prilikom istakao vlasnik odnosno direktor  ove firme, Đorđe Lazić,on i njegovi saradnici i dalje će se truditi da grade dobre partnerske odnose sa svima,  na zadovoljstvo i njih samih ali i svih koji sa njima  sarađuju.

Što se “Uljarice Bačka” tiče,oni osim što sada  gradnjom dva nova metalna silosa, proširuju skladišne kapacitete, imaju još planova. Žele da obnove mehanizaciju, u dogledno vreme  zaživeće i zalivni sistem, a razmišljanja su usmerena i u pravcu da se obnovi stočarska proizvodnja. Uz sve to tu je naravno i zapošljavanje novih radnika jer će se posao širiti i firma u Sonti bice još uspešnija.

Prijava