VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 11 jul 2012
Štampa

Kancelarija za mlade opštine Apatin u saradnji sa Opštinskim kulturnim centrom organizovala je program u čast dana rođenja Nikole Tesle, jednog od najvećih genija u istoriji sveta na polju nauke, naučnih istraživanja i pronalazaštava. Od prošle godine 10. jul se obeležava i kao Dan nauke u Srbiji.

Prošle godine je u čast našeg najvećeg naučnika na gradskom Trgu postavljena skulptura Nikole Tesle, rad akademskog vajara Dragana Radenovića, a ove godine je baš pored nje priređen svečanost pod nazivom "U naučnikovu čast". Prisutne je pozdravio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine i podsetio da Apatin slovi za najveći lički grad u Srbiji. Dodao je da je opština do danas uložila 30 miliona dinara u izgradnju trga, čiji se nastavak radova očekuje na jesan, te da će taj prostor ubuduće predstavljati centralno mesto okupljanja i održavanja raznih manifestacija.

Volonteri su potom položili cveće na bronzanu skulpturu. O liku i delu jednog od najvećih genija i viziona svetske nauke govorio je Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade, s posebnim akcentom na Teslin epohalni i naučno-grandiozni sistem naizmeničnih struja.

Prikazan je i kratak dokumentarni film o Teslinim dostignućima, a prigodan performans izveli su Snežana Milosavljević, profesor književnosti u Tehničkoj školi sa Domom učenika i Nemanja Smiljković, član „Pozorištanca Mašinac“. Program je upotpunio nastup Nemanje Guzijana, vokalnog soliste Gradskog kulturo-umetničkog društva "Dunav", a na kraju svečanosti priređen je koktel.

You are here:   PočetnaVESTIObeležen dan rođenja Nikole Tesle