«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 oktobar 2023
Štampa

Povodom saopštenja stranaka opozicije medijima Junajted grupe da novi medijski zakoni ”devastiraju medijsku scenu u Srbiji” moram da najoštrije osudimo ovakve neistinite navode imaju jedino prikupljanje jeftinih političkih poena i unazađivanje Srbije.

Podsećam javnost da su na izradi ovih zakona višemesečno aktivno radili predstavnici UNS-a, NUNS-a, ANEM-a, Saveta za štampu, Asocijacije onlajn medija, Udruženje RAB Srbija, SINOS-a, i Lokal presa, kao i da su bili uključeni i partneri Misija EU u Srbiji, Misija OEBS-a, ambasada Kraljevine Norveške, kao i Fondacija Konrad Adenauer, kao i da je bila održana javna rasprava i 4 okrugla stola u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, kao i da su se učesnici složili da tekstovi nacrta zakona koji su finalno usaglašeni na sastanku održanom 18. oktobra predstavljaju korak u pravom smeru ka uređenju medijske scene u Republici Srbiji.

U međuvremenu je javnost bila upoznata i sa podrškom koji su ovi zakoni dobili od strane komesara za proširenje EU, Olivera Verheljija, kao i šefa misije OEBS u Srbiji, Jan Bratua.

Sa velikim žaljenjem moram da primetim da su protiv ovih zakona isključivo vi i Junajted grupa, mada iskreno sumnjam da imate isti interes kao i oni, već isključivo služite njihovom interesu. Telekom Srbija posluje po zakonu, poslovao je po zakonu, ali je u godinama vaše vlasti i vlasti vaših favorita bio vreća za udaranje SBB-a.

Ova država je donela odluku da uspostavi fer uslove na tržištu, a ne kao u vaše vreme da favorizuje poslovanje SBB-a. Ovakvo ponašanje opozicionih predstavnika ne treba da bude iznenađenje nikome, jednostavno nastavljaju da rade isto kao i kad su bili na vlasti, a to je da služe isključivo interesima SBB-a.

Svedoci smo da poslednjih dana sa istih ovih medija se isključivo plasiraju neistinite informacije i spinovi koje imaju za cilj dovođenja građana u zabludu. Sve to samo još jednom potvrđuje i pokazuje da opozicija ne snosi nikakvu odgovornost za iznošenje neistina, već da predstavljaju i glavni generator podela u našem društvu.

Mihailo Jovanović

Ministar informisanja i telekomunikacija

Prijava