«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 oktobar 2023
Štampa

Donacijom Poljoprivrednom fakultetu, kompanija Meridian je nastavila svoju višegodišnju praksu pomaganja prosvetnog i obrazovnog Sistema

U okruženju u kome se promene svakodnevno dešavaju, ulaganje u ljude, zajednicu, nauku i tehnološki razvoj postala je stvar bez koje se jednostavno ne može zamisliti društveni napredak. Kada se sagleda malo šira slika, lako se uočava da je ovaj proces veoma kompleksan i dugotrajan i da se do njegovog željenog prosperiteta dolazi teškim putem. Za jedne je ovaj poduhvat izuzetno težak, dok je drugima svaki napor samo dodatna motivacija za uspeh, pogotovo kada znaju da na tom putu imaju i pomoć iskrenih prijatelja koji vrednuju i prate njihov rad.

 

Poljoprivreda kao jedan od stubova ljudske civilizacije, već godinama se sve intenzivnije suočava sa krizama izazvanim globalnim zagrevanjam i klimatskim promenama, ali i sve zahtevnijim tržišnim izazovima, standardima, regulativama u domenu poljoprivrednog poslovanja i prehrambene industrije. Ovakvo stanje lako može dovesti do zanemarivanja poljoprivrede, a kada zaboravimo na poljoprivredu, lako možemo zaboraviti i na sebe.

 

Iz potrebe da se očuva postojeće stanje i sećanje na one pojedince koji su svojim predanim radom obeležili period iza nas, kompanija Meridianse kao lider društveno odgovornog poslovanja ponovo stavila na raspolaganje celokupne akademske zajednice i pomogla obeležavanje velikog akademskog jubileja, proslave 60. godina uspešnog rada Instituta za agroekonomiju Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu. Ova visokoobrazovna ustanova je u proteklih 60 godina iznedrila i na put izvela veliki broj diplomiranih inženjera, magistara, mastera i doktora nauka i time ostvarila nemerljiv doprinos u razvoju čitavog društva, ne samo svoje stručne akademske zajednice.

 

Profesorski kadar Poljoprivrednog fakulteta koji rukovodi Institutom za agroekonomiju uvideo je važnost međusobne saradnje javnog i privatnog sektora i u kompaniji Meridian prepoznao partnera koji neguje istinske vrednosti kada su znanje i nauka u pitanju. Ova saradnja je nastala kao rezultat odgovorne društvene politike i u narednim godinama može poslužiti kao istinski adut za sprovođenje novih projekata i programa u domenu nauke i društva.

 

- Srdačno se zahvaljujemo kompaniji  Meridianna prijatnoj i profesionalnoj saradnji, kao i donaciji podrške koju su nam pružili prilikom organizacije proslave povodom 60 godina postojanja i uspešnog rada Odseka i Instituta za agroekonomiju Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U okviru obeležavanja ovog našeg velikog jubileja, organizovali smo i uspešno realizovali i simpozijum pod nazivom: „Agrobiznis, hrana i ruralna područja - perspektive i izazovi agende 4.0.”. Cilj ovog simpozijuma bio je da se razmene najnovija teorijska i empirijska iskustva u rešavanju problema poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i drugih grana privrede u okviru agroindustrijskog kompleksa, koji na direktan ili indirektan način utiču na ruralna područja i proizvodnju hrane u jeku četvrte industrijske revolucije koja uključuje tri ključne dimenzije održivog razvoja: ekonomski rast, socijalnu inkluziju i zaštitu životne sredine“ - izjavio je direktor Instituta za agroekonomiju, prof. dr Sreten Jelić.

 

Donacijom Poljoprivrednom fakultetu, kompanija Meridian je kao regionalni lider u priređivanju igara na sreću koju posluje na preko 15 svetskih tržišta, nastavila svoju višegodišnju praksu pomaganja prosvetnog i obrazovnog sistema, nadajući se da će svojim aktivnim delovanjem u svrhu dobrobiti čitavog društva podstaći i druge da uzmu učešće i slede njen primer. Pružanjem pomoći Poljoprivrednom fakultetu i departmanu za agroekonomiju, započet je program koji ima za cilj da budućim studentima agroekonomije omogući što bolje i kvalitetnije uslove za studiranje, kao i mogućnost da teorijsko znanje primene u praksi i razviju svoje profesionalne kompetencije, doprinoseći unapređenju poljoprivrednog sektora u zemlji.

 

Kompanija Meridianse naravno po svojoj prirodi neće samo zadržati na ovome, već će i u mesecima koji slede aktivno raditi na poboljšanju uslova studiranja mnogih talentovanih mladih ljudi u Srbiji, kao i onih koji se odvaže da krenu akademskim putem i postanu stručnjaci u domenu svojih profesija.

 

Prijem u članstvo UN Global Compact – Globalno CSR priznanje

Kompanija Meridianbet se može pohvaliti i činjenicom da joj je pre nekoliko meseci potvrđeno i članstvo u UN Global Compact zajednici. Time je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao deo globalne zajednice 17.000 kompanija u 162 zemlje sveta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije. Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

 

Sportski lideri na polju humanosti

Da se lideri lako prepoznaju kada su vođeni zajedničkim vrednostima, najbolje se ogleda na sportskom planu u kome je domaći i regionalni gejming provajder igara na sreću kompanija Meridian zajedno sa svojom Fondacijom „Od srca sa ljubavlju“ postao naslovni sponzor regionalnog i aktuelnog košarkaškog šampiona Srbije. Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ kompanije Meridian je u saradnji sa KK Crvena Zvezda Meridianbet počela već da niže pobede na polju humanost, pa je tokom proteklih meseci uspešno realizovala niz donatorskih projekata.

Prijava