«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 19 avgust 2023
Štampa

Svetski dan humanosti, tradicionalno već više godina, na incijativu Ujedinjenih nacija, obeležava se širom sveta svakog 19. avgusta, što je svojevrstan povod i idealan trenutak da se danas posebno prisetimo važnih pojedinaca i kompanija čija je vizija, etika i uticaj nemerljivo značajnija i dugoročnija od rezultata poslovanja, ma koliko oni impresivni bili.

Od sponzorisanja sportskih timova i takmičenja, preko podrške talentovanim pojedincima, sve do pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, ustanovama kulture, zdravstvenim institucijama, moto kompanije Meridianbetje i dalje isti: stvarati dodatnu vrednost i negovati duh zajedništva na svakom poslovnom tržištu.

 

Ovo je priča o brendu čije vrednosti zajedništva i ulaganja u društvo daleko zasenjuju čak i višedecenijsku reputaciju priređivača sa najširim opsegom proizvoda i inovativnih usluga.

 

Najveće regionalno sponzorstvo - KK Crvena zvezda Meridianbet

 

Zaključenje sponzorstva sa KK Crvena zvezda Meridianbet postavilo je nove standarde u profesionalnim košarkaškim okvirima i pružilo podršku raznim ugroženim pojedincima, što se videlo na primeru brojnih humanitarnih akcija, turnira i donatorskih kampanja na košarkaškim mečevima Evrolige, u kojima su ova dva regionalna lidera pokazala svoju humanu stranu i dokazala da kada se spoje sport i solidarnost – rezultat ne može da izostane.

 

I dok je za ljubitelje sporta pobeda samo ona koja se izbori na terenu, za Meridianbetje važna i ona koje se vodi van prostora za igru. Upravo iz tog razloga, ova domaća kompanija je svojom angažovanjem na humanom polju, donatorskim sredstvima pomogla obnovu manastira na Kosovu i Metohiji, a nije zaboravila ni košarkaše u kolicima, pa je KK Crvena zvezda Singidunum takođe dobio vrednu donaciju. Mečevi Evrolige bili su povod da se nastavi sa humanim radom i da se uruče vredne donacije, priznanja i pokloni brojnim pojedincima i društveno angažovanim organizacijama kao što su „Srbi za Srbe“, Škola za slepu i slabovidu decu „Veljko Ramadanović“, UG „Somborske šnajderke“ i Pavlina Radovanović.

Prijem u članstvo UN Global Compact – Globalno CSR priznanje

 

Kompanija Meridianbet se može pohvaliti i činjenicom da joj je pre nekoliko meseci potvrđeno i  članstvo u UN Global Compactzajednici. Time je jedan od najstarijih betting brendova u Jugoistočnoj Evropi, prvi i jedini u svojoj branši, postao deo globalne zajednice 17.000 kompanija u 162 zemlje sveta koje su se i formalno obavezale na poštovanje Deset načela UN Global Compact u oblasti ljudskih prava, standarda rada, zaštite životne sredine, odnosno borbe protiv korupcije. Program UN Global Compact je, kao posebna inicijativa generalnog sekretara UN, dobio mandat usmeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

 

Sadnice za zelenu i čistu Srbiju – Meridian Eco

 

Meridianbet je pokrenuo jedan od najobimnijih ekoloških projekata ikada u Srbiji, pokrenutim u saradnji sa Ministarstvom za  zaštitu životne sredine. Reč je o „ Meridian Eko“ projektu koji obuhvata realizaciju velikog broja akcija usmerenih ka domenu ekologije i zaštite životne sredine. Do sada je projekat već sproveden u pet gradova i opština šitom Srbije – Novom Sadu, Kikindi, Beloj Crkvi, Bačkoj Palanci i Subotici, koji su dobili nove drvorede, čistiji vazduh, oplemenjenu estetiku gradske celine i oaze bez gradske buke.

 

Meridianbet donacije – jedina domaća betting crowdfunding platforma

 

Nastavljajući sa tradicijom pružanja pomoći onima kojima je preko potrebna, kompanija Meridian je kao višedecenijski lider u igrama na sreću, prepoznala značaj kolektivne akcije.

 

Već nekoliko godina, ova kompanija organizuje akcije prikupljanja sredstava posredstvom opcije “Doniraj” na web sajtu meridianbet.rs.Ovaj renomirani brend u oblasti igara na sreću za svoje korisnike kreirao je poseban model direktnog doniranja, gde igrači doniraju novčana sredstva na ime podrške brojnih humanitarnih akcija. Na taj način sajt Meridianbet predstavlja i jedinstvenu crowdfunding platformu u domaćoj i regionalnoj betting industriji, koja same korisnike pretvara u humanitarce i donatore. Prikupljanjem sredstava za određene društvene akcije koje se nalaze na sajtu kompanije, korisnici imaju mogućnost da sopstvenim izobrom odaberu koji tip akcija žele da njihov omiljeni betting operater sprovede.

Kolektivna namena sredstava prikupljenja tokom trajanja donatorskih akcijausmeravaju se na trenutno 12 projekata, među kojima su očuvanje prirode i zaštita životne sredine (Meridian sadnice), pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva (SOS dečja sela), institucijama i organizacijama od nacionalnog značaja (Kolarac, Zvečanska, Nurdor) i dr.

 

Fondacija „Od srca sa ljubavlju“ – podrška celoj Srbiji

 

Još u danima pandemije, među prvima koji su počeli sa obilaskom čitave Srbije sa ciljem pomoći svima koji su se našli u nevolji bila je i kompanija Meridianbet. Bio je to i početak rada Fondacije „Od srca sa ljubavlju“, koja je do sada sprovela više desetina projekata sa zadatkom unapređenja kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i materijalno ugroženim porodicama i pojedincima. Bilo da vam je potrebna pomoć ili želite da se svojim angažovanjem uključite u realizaciju društveno odgovornih projekata, Fondacija je tu za svakoga.

 

Za sport i mališane – sponzor Lige budućih šampiona, podrška „malim“ timovima...

 

Meridian Sport se već godinama unazad bavi promocijom fer-plej sporta i zdravog načina života, zalaže da deca u Srbiji imaju mogućnost za pravilan fizički razvoj i ravnopravan tretman kada je u pitanju bavljenje sportom.

 

Moderni tereni i stotine mališana na mečevima Lige budućih šampionatradicionalno donose veliki broj atraktivnih poteza, prezentuju buduće asove najpopularnije igre na svetu koji osim prikazivanja raskošnog talenta i fudbalskog znanja pokazali i visok nivo kolegijalnosti, solidarnosti i fer pleja. Sportski portal Meridian Sport tako je donacijama podržao brojne klubove za mališane poput Rosenborg, Gale, FK Gruža, Škole fudbala Orange, Zvezdica, ŽFK Ruma...

 

Kompanija je takođe i ponosni sponzor Belgrade Racing Club, organizatora konjičkih trka na Beogradskom hipodromu.

 

Milioni evra za zdravstvo Srbije i regiona

 

I nakon jenjavanja pandemije, među prvima koji su pokazali solidarnost sa zajednicom bila je upravo kompanija Meridianbet. Tehnološka kompanija, koja je u svom poslovanja već dostigla preko 20 regionalnih i svetskih betting tržišta, svojim humanim primerom već godinama postavlja standarde kada je u pitanju društvena odgovornost i ulaganje u zajednicu. Samo u protekle tri godine ovaj lider igara na sreću sproveo je i realizovao više od 250 CSR društveno odgovornih prijekata i akcija širom Srbije, koje su imale za zadatak unapređenje kvaliteta života građana, pomoći zdravstvenim ustanovama, organizacijama civilnog društva i ugroženim pojedincima. Kompanija godinama svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA.

 

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki na kome su prikupljana sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobeda na  svojevrsnoj humanitarnoj licitaciji pomogla je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne borbu protiv opake bolesti koja ga sputava da proživljava svoje detinjstvo kao ostala druga deca. U javnosti su Meridianovi humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci postali manifestacije od izuzetnog značaja, a posebnom saradnjom sa humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe omogućena je pomoć velikom broju socijalno ugrožeh grupa, porodica i pojedinaca.

 

Društveno-odgovorno poslovanje za bolju zajednicu – Meridianbet.

 

 

 

Prijava