VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 05 jul 2012
Štampa

Međunarodnu filatelističku izložbu, u galeriji „Meander“ na kojoj su izložne vredne kolekcije poštanskih marki, svečano je prvog dana 49. „ribarskih večeri“ otvorio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

Pozdravljajući okupljene goste iz regiona, organizatore i ljubitelje filatelije, dr Smiljanić je istakao koliko je važno da otvaranje ovakvih izložbi, u okviru „ribarskih večeri“, preraste u tradiciju.

U okviru ovogodišnjih „ribarskih večeri“ priredili smo ovu izložbu a i filatelisti su bili uporni i sada vidimo koliko je ova izložba značajna. Prošle godine, Apatin jeobeležio hiljadu godina postojanja, tom prilikom smo izdali poštansku marku, a ove godine je ona vezana za Međunarodnbu marinu. Mnogo veći gradovi nego što je to Apatin nisu izdali dve poštanske marke za ovako kratko vreme rekao je dr Živorad Smiljanić, predsednika apatinske opštine.
Izložba je bila i u znaku koverte i personalizovane poštanske marke sa motivima međunarodne marine Apatin, a osmišljena je po ugledu na fotografije Branka Mileševića.

Filatelisti čuvaju tradiciju, šire kulturu, istoriju, umetnost, oni nisu samo ljudi sa pincetom, lupom i kovertom u šaci već istraživači koji uživaju u svemu novom. Ova Međunarodna izložba je prerasla Apatin jer je na njoj 26 izlagača jedinstvenih kolekcija sa različitim temama i motivima. Da bi ova izložba bila ovako uspešna, najzaslužniji su dr Živorad Smiljanić, Zlatimir Maljic i Željko Popović, kaže Radomir Bojanić, direktor „Srbija marke“.
U okviru programa otvaranja Međunarodne filatelističke izložbe, glavni i odgovorni organizator, Željko Popović je u ime Udruženja filatelista Apatin želeo da se zahvali svima onima koji su pomogli da bi se organizovala izložba. Tim povodom je dr Živorad Smiljanić, kao domaćin grada, uručio zahvalnice.

Pored filatelista iz Srbije, prisutni su i izlagači iz Hrvatske i republike Srpske. Izložba je uspešno organizovana, a što je najvažnije naši gosti iz regiona su impresionirani gradom. Smatram da će nam otvaranje ovih izložbi, u sklopu „ribarskih večeri“, prerasti u tradiciju. Zahvalnice koje je uručio predsednik opštine namenjene su ljudima koji su verovali u ovu ideju, rekao je Popović.
Komesar Međunarodne filatelističke izložbe, Zlatimir M.Maljic, uručio je posebnu zahvalnicu dr Živoradu Smiljaniću, on je tom prilikom kazao:
Drugi put sam u Apatinu i svaki put je sve lepši i lepši. Vaš grad ima dušu i posebnu emociju. Ono što me kao filatelistu raduje je činjenica da imate jako dobre filateliste i verujem da ćemo se i u narednim godinama viđati i da će naši susreti prerasti u tradiciju.

You are here:   PočetnaVESTIOtvorena međunarodna filatelistička izložba