«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 26 april 2023
Štampa

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић отворио је данас у Гаџином Хану новоформирано Ватрогасно-спасилачко одељење и обишао објекат за смештај ватрогасних возила и опреме,као и реновиране просторије у оквиру Полицијске станице Гаџин Хан, где су смештени припадници нове ватрогасне јединице.

Чаушић је рекао да ће нова ватрогасна јединица, која је по налогу министра Гашића први пут формирана у Гаџином Хану, имати изузетан значај за подизање безбедности становника ове општине од пожара и свих других ванредних догађаја.

„Припадницима најближе Ватрогасно-спасилачке јединице, односно Ватрогасно-спасилачког батаљона Ниш, требало је до сада најмање пола сата до стизања на лице места у Гаџин Хан", навео је Чаушић и додао да ће сада, са отварањем нове ватрогасне јединице, време стизања на било који ванредни догађај бити свега неколико минута у насељеном месту Гаџин Хан, а свакако и далеко брже до удаљенијих села ове општине.

Чаушић се захвалио руководству општине на уступању објекта за смештај ватрогасних возила и опреме,као и на подршци за формирање нове ватрогасне јединице и навео даје то прави пример сарадње Министарства унутрашњих послова и локалне самоуправе.

Истакаоједа Министарство унутрашњих послова интензивно ради на побољшању услова свих припадника Сектора за ванредне ситуације, како по питању изградње нових објеката и реконструкције постојећих,тако и по питању набавке ватрогасних возила и опреме.

Prijava