«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 25 april 2023
Štampa

Припаднику Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и вођи Специјалистичког тима за спасавање из рушевина, пуковнику полиције Давору Видовићу, на свечаној церемонији, потпредседник Републике Турске Фуат Октај уручио је медаљу у знак захвалности на пруженој помоћи.

У Конгресном и културном центру у председничкој палати у Анкари уручене су медаље захвалности међународним спасилачким тимовима који су учествовали у акцијама претраге и спасавања након разорних земљотреса који су погодили Турску у фебруару ове године.

„Поносан сам на чињеницу да је Република Србија спремна да помогне државама и народу који се налази у невољи као што је био случај са Турском, коју је задесио катастрофални земљотрес“, рекао је Видовић и додао да је неизмерно поносан на чињеницу да су специјалистички тимови Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације апсолутно обучени, опремљени и спремни да у најкраћем року одговоре на најзахтевније ванредне ситуације.

„У сваком тренутку смо спремни да одговоримо на позив за помоћ, а чланови специјалистичких тимова су много пута до сада показали колико су пожртвовани, храбри и несебични”, истакао је вођа специјалистичког тима МУП-а.

Специјалистички тим за претрагу и спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације са 45 спасилаца и спасилачким псом Зигијем, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Братислава Гашића, био је упућен и ангажован у акцијама претраге, спасавања и извлачења настрадалих лица током којих је пронашао три преживеле особе.

Prijava