«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 28 decembar 2022
Štampa

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић присуствовао је данас у Сремској Каменици промоцији 31. и 32. класе полазника Центра за основну полицијску обуку поручивши да ће МУП да настави да унапређује услове школовања будућих генерација.

„Веома сам поносан док гледам вас 509, како у строју стојите као један. Одлучни да позив који сте одабрали обављате часно, посвећено и предано. Да знање, технике и вештине којима сте научени у Центру за основну полицијску обуку, употребите у служби своје државе, свог народа“, истакао је министар Гашић у обраћању полазницима и подсетио да бити припадник Министарства унутрашњих послова значи велику одговорност, храброст и да захтева потпуну посвећеност и истрајност.

Од новембра 2007. године, Центар је извео на линију одбране Републике Србије, свог народа и имовине, укупно 7.051-ог младог полицајца, који су доказали да је улагање у младост и њено образовање, улагање у будућност.

„Ви сте ти, који на себе преузимате задатак да се сваки грађанин наше земље осећа безбедно, да најмлађи чланови нашег друштва имају безбрижно детињство, да улице буду сигурне, тргови и паркови места окупљања, а да криминалци недвосмислено знају да ту за њих нема места и да сте ту ви. Да пред српском полицијом нису заштићени. И да су српски полицајци у потпуности спремни даодговоре на све сложеније безбедносне изазове, ризике и претње“, поручио је министар.

Он је истакао да председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Републике Србије улажу максималне напоре у вођењу политике чији је стратешки циљ да млади не напуштају своју домовину и да, знања и вештине стечене током школовања, употребе за развој своје земље.

Министар је рекао и да је покренута процедура да поново почне са радом Средња школа унутрашњих послова у Сремској Kаменици, која је од 1967. до 2009. године одшколовала 14.416 полицајаца.

„Истрајни смо у намери да обезбедимо најсавременију опрему, као и да побољшамо услове рада свих припадника Министарства унутрашњих послова у целој Србији. Чувајте углед и част наше Србије и њених институција. Чувајте своју част и част ваших предакаи браните Устав и Законе Републике Србије“, поручио је министар Гашић.

У име полазника обратио се прворангирани полазник 31. класе Милан Станковић, који се захвалио министру Гашићу, Министарству и свим запосленима у Центру за основну полицијску обуку.

„Увек ћемо пред собом имати светле примере изузетног професионалног и људског пожртвовања старијих колега на које је наше Министарство с разлогом поносно и трудићемо се да личним ангажовањем, законитим поступањем и људским приступом стекнемо поверење заједнице у којој будемо радили, како бисмо постали чврста и нераскидива карика у систему безбедности наше земље“, нагласио је Станковић.

Промоцији су присуствовали изасланик председника Републике Милорад Вељовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, као и колеге и породице полазника.

Prijava