«  septembar 2023  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 31 oktobar 2022
Štampa

Košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i poslali važnu poruku o prevenciji i zdravlju! 

Kao međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, oktobar se obeležava širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja.

 

Cilj obeležavanja ovog datuma je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije, pravovremenih pregleda i ranog otkrivanja problema, a akciji podrške u borbi protiv raka dojke priključili su se i košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian.

Brojke su zabrinjavajuće – kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih!

Iz tog razloga i u cilju podsećanja i podizanja svesti javnosti, mesec oktobar proglašen je Međunarodnim mesecom borbe protiv ove opake bolesti, te je već nekoliko godina unazad “obojen” u roze. U to ime, ista boja našla se i u “FMP dvorani” ovog vikenda, tačnije na utakmici FMP Meridiana i podgoričke Budućnosti. FMP je napravio iznenađenje i pobedio 96:91.

Kao društveno odgovorni klub i kompanija, FMP i Meridian priključili su se akciji, u želji da motivišu, da podignu svest javnosti o ovom problemu, kao i da pruže podršku ženama koje se već bore sa kancerom dojke.

Snažnom i jasnom porukom “Ovaj meč ti dobijaš”, FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i pružile podršku našim ženama, majkama, devojkama, sestrama, koleginicama…

Podrži žene iz svog okruženja, podseti ih da je preventiva najbolji lek.

Zajedno smo u ovome – zato što vas volimo.

FMP I MERIDIAN – UDRUŽENIM SNAGAMA DO ZAJEDNIČKOG CILJA

 

FOTO: ABA LIGA/DRAGANA STJEPANOVIĆ

 

 

Prijava