«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 11 januar 2019
Štampa

Početkom marta prošle godine započet je projekat „Apatin, moj grad“. Glavni cilj projekta jeste edukacija i širenje svesti omladine i dece o kulturnoj i istorijskoj baštini, kao i prirodnim potencijalima kojima raspolaže opština Apatin. Projekat se realizuje Turističkom organizacijom Apatin i JP za upravljanje putničkim pristanom i marinom Apatin, a podržala su ga i brojna udruženja apatinske opštine. Nosilac kompletnog projekta je Kancelarija za mlade opštine Apatin.

Aktivnosti ovog projekta sprovode se u dve faze:

U sklopu prve faze, održane su prezentacije projekta u apatinskim srednjim školama, gde su zainteresovani učenici imali prilike da se detaljnije upoznaju sa planom rada, kao i da se prijave za učešće u projektu.

Prva faza pored obilaska škola podrazumevala je edukativne ekskurzije u trajanju od sedam dana, što uključuje obilazak kako Apatina, tako i svih sela apatinske opštine. Kroz sedam ovakvih izleta deca su se upoznala sa turističkim atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem Apatina. Na ovim izletima učesnici su aktivno učestvovali, a nakon završetka prve faze projekta deca su mogla da se opredele da li će tu da završe svoje učestvovanje ili će ga nastaviti kroz njegovu drugu fazu.

Kako bi se krenulo u realizaciju druge faze, Kancelarija za mlade opštine Apatin je jesenas konkurisala na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, te su na osnovu toga odobrena sredstva u visini od 200.000,00 dinara.

Druga faza projekta podrazumeva uključivanje i dece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, gde će im učenici srednjih škola biti vršnjački edukatori (učesnici u prvoj fazi projekta) koji će im organizovati izlete uz podršku rukovodioca projekta.

Vršnjački edukatori će imati priliku da se bave istraživačkim radom na zadatu temu, i za njih će biti organizovane ekskurzije u Hrvatsku, Mađarsku kao i studijsko putovanje u Nemačku. Učesnici projekta će imti obavezu da predstave projekat u formi kratkog filma, a prezentacija celog projekta i istraživačkog filma će biti medijski prikazana što ujedno predstavlja i završetak projekta.

Prijava