«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 02 septembar 2018
Štampa

Direktor Razvojnog fonda APV Goran Savić sa saradnicima posetio je opštinu Apatin, gde je razgovorao sa velikim brojem privrednika i poljoprivrednika koji posluju na teritoriji te opštine.

Razvojni fond predstavio je svoje kreditne linije koje su dostupne privrednicima i poljoprivrednicima, ali i kreditne programe za koje su građani do sada pokazali najveće interesovanje. Savić je istakao da su kreditne linije Razvojnog fonda među najpovoljnijim na finansijskom tržištu naše zemlje, te ocenio da to, imajući u vidu sve veće interesovanje, privrednici i poljoprivrednici prepoznaju. "Privrednicima su dostupne četiri konkursne linije, od kojih su tri dugoročne, namenjene finansiranju investicionih ulaganja, trajnim obrtnin sredstvima i razvoju turizma, dok je kratkoročna linija namenjena finansiranju obrtnih sredstava", rekao je Savić. Sa druge strane, kako je naveo, poljoprivrednici imaju na raspolaganju čak šest otvorenih konkursa. „Reč je o konkursima za dugoročne kredite namenjene razvoju turizma, investicijama u poljoprivredi, kao i investiranju u ovu oblast u okviru IPARD programa, kupovini poljoprivrednog zemljišta i nabavci poljoprivredne mehanizacije“, rekao je Savić i dodao da je otvoren i jedan konkurs namenjen kratkoročnim kreditima i to za obrtna sredstva u poljoprivredi. Tom prilikom, Savić je naglasio da Razvojni fond nudi niske kamatne stope, a u prilog tome, kako je istakao, ide podatak da za korisnike kredita koji dolaze iz opštine Apatin kamata iznosi svega 2 do 3 procenta.

Predsednik opštine Apatin Milan Skrbić izjavio je da je uz veliku podršku Pokrajinske vlade i Razvojnog fonda u Apatinu prošle godine otvorena fabrika domaćeg investitora, u kojoj je zaposleno 200 sugrađana. „Očekujem da ćemo i u narednom periodu imati dobru saradnju sa Pokrajinskom vladom i da ćemo zajedno raditi na smanjenju nezaposlenosti u opštini Apatin“, rekao je Škrbić i dodao da je sa Razvojnim fondom APV već dogovorena buduća saradnja i to kroz prisustvo fonda na svim manifestacijama i događajima od značaja za razvoj privrede i poljoprivrede u opštini Apatin.

Prijava