«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 februar 2016
Štampa

Gledaoci Televizije Apatin, čitaoci lista Novi glas komune i žiri glasali su za izbor kulturnog događaja, ličnost, gostovanje, ustanovu, negovanje pozorišnog stvaralaštva, promociju Apatina i stvaralaštvo mladih Apatina.

GRAND PRIX je i ove godine pripao 20. Internacionalnom festivalu reportaže i medija INTERFER „Zlatna Nika“ 2015, najznačajnijem kulturnom događaju u 2015.g odini. Ličnost godine u kulturi apatinske opštine u 2015. godine je Radomir Drča, slikar amater, dobitnik brojnih priznanja na opštinskom i pokrajinskom nivou za amatersko stvaralaštvo.

Glumac Milenko Pavlov dobio je nagradu za gostovanje, dok je za ustanovu proglašena Spomen biblioteka u Prigrevici. Za negovanje pozorišne delatnosti u 2015. godini priznanje je dobila Gimnazija “Nikola Tesla” za republičko takmičenje “Ja bih to ovako”. Za promociju Apatina u 2015. priznanje je dobio Duvački orkestar iz Kupusine, a bubnjari Muzičke sekcije OŠ “Ž.Zrenjanin” dobili su priznanje za stvaralaštvo mladih u 2015. godini.

Svečanost je otvorio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin. Prema odluci žirija, čitalaca, publike i gledalaca ove godine Gran Pri je dobio Internacionalni festival reportaže i medija INTERFER.

Ovaj jedinstveni festival na svetu prikazao najviše standarde novinarske profesije baš u momentu kada se kaže da je novinarstvo u Srbiji u velikoj, možda i najvećoj, krizi sa nekim od najužih vrednosti.

Stoga je INTERFER vratio nadu da vrhunska žurnalistika postoji, a to se sve dešavalo upravo na ovom mestu i u ovom gradu. Nagradu za Grand pri primila je u ime organizatora festivala, glavni i odgovorni urednik Vesna Milanović Simičić. Po oceni žirija ličnost koja je najviše doprinela kulturnoj promociji našeg grada je Radomir Drča.

Na Smotri likovnih umetnika amatera Vojvodine u Sremskoj Mitrovici 2013. i 2014. godine na smotri na Paliću dobio je treće nagradnj za amatersko likovno stvaralaštvo. U konkurenciji skulpture, fotografije, klasičnog slikanja, u finalu se našlo preko 200 radova, a Radomir je svojim delima slikama „Centar“ i „Apatinska obala“ po oceni žirija u kojem se nalaze istoričari umetnosti i renomirani akademski slikari, nagrađen visokim priznanjem.

Glumac Milenko Pavlov dobio je nagradu za gostovanje, dok je za ustanovu proglašena Spomen biblioteka u Prigrevici. U zabavnom delu programa nastupili su učenici Gimnazije “Nikola Tesla” i OŠ “Žarko Zrenjanin”.

Prijava