VREME DANAS U APATINU

«  maj 2020  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 maj 2012
Štampa

U okviru ove zanimljive izložbe predstavljene su savremene, kao i arhivske fotografije, na osnovu kojih se može pratiti kontinuirana transformacija Apatina u svim oblastima društvenog života. Izbor arhivskih fotografija poveren je uglednom apatinskom hroničaru Tomislavu Šimunoviću, dok je Branko Milešević autor atraktivnih panoramskih fotografija grada na Dunavu.

Ovu zanimljivu izložbu otvorio je dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, a o izloženim fotografijama je govorila Radmila Savčić, viši kustos Galerije „Meander“.

Izložene fotografije na ilustrativan način ukazuju na evidentne promen, koje su vidljive na svakom koraku. Uprkos ekonomskoj krizi, zahvaljujući naporima lokalne samouprave u našoj opštini su poslednjih godina realizovane brojne investicije sa kojima je Apatin poprimio jedan sasvim nov, urbanistički moderniji i funkcionalniji izgled. Naš grad, polako, ali sigurno sve više izlazi na Dunav, gde su u novije vreme izgrađeni marina, pristan za putničke brodove, obaloutvrda i spomenici Niki i sivoj čaplji, koji plene pažnju prolaznika.

Sa druge strane, arhivske fotografije našeg grada svedoče, o jednom drugom vremenu koje je, takođe, deo kulturne i istorijske baštine, koje se ne bi postidele ni prostorno mnogo veće sredine u Vojvodini i Srbiji.

You are here:   PočetnaVESTIU Galeriji „Meander“ sinoć je otvorena izložba fotografija „Apatin nekad i sad“