«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 11 novembar 2015
Štampa

Mečevi velikih rivala apatinske Mladosti i prigrevačkog „Bratstva1946“ privlače veliku pažnju bez obzira da li se igraju prvenstvene ili Kup utakmice.

Tako je bilo i ovaj put kada su se na stadionu kraj Dunava u opštinskom derbiju u okviru Bačke zone sastala ova dva tima. Na stadionu Mladosti okupilo se oko 350 ljubitelja fudbala što je bila rekordna poseta od početka prvenstva i svi su oni želeli da uživaju u igri Apatinaca i Prigrevčana. Ali nije bilo tako, a glavni razlog je što je umesto nekog fudbalera glavni akter derbija bio prvi sudija meča Darko Mitrović koji je podlegao značaju utakmice i sa par odluka dosta uticao na krajnji ishod meča i uneo veliku nervozu među igrače oba tima posebno domaćeg sastava. Bila je ovo utakmica sa puno prekida, verbalnih duela, žutih kartona, a sve je kulminiralo direktnim crvenim kartonom kapitenu domaće ekipe Petru Bursaću u 33 minutu meča pa su fudbaleri Mladosti do kraja ovog burnog derbija igrali sa igračem manje.

Lider na tabeli Bačke zone fudbaleri Bratstva došli su u Apatin po važna tri boda i u tome su posle dosta napete i  velike borbe pogotovo na sredini terena i uspeli. Gosti su prvi došli u vođstvo posle dobre akcije kada je centarfor Zoran Stojšić ušao u šesnaesterac domaćih i preciznim udarcem sa leve strane savladao golmana Apatinaca Dušana Rašetu. Na samom startu drugog dela igre fudbaleri Mladost došli su do izjednačenja. Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca sa desne strane izveo je Srđan Rapaić, koji je snažnim i preciznim udarcem loptu poslao u gonji levi ugao golman Bratstva Nikole Ićitovića i pripedio veliku radost svojim navijačima. Bio je to pravi evro-gol. U drugom poluvremenu  Života Gavrilović trener Bratstva i  Sreten Vilotić šef stručnog štaba Mladosti izvršili su po tri izmene od kojih su neke bile i prinudne pošto se u ekipi domaćih povredio desni bek Miloš Čonić. Još jedan slobodan udarac doveo je do gola na ovom komšijskom derbiju. Posle prekršaja sa desne strane jedan od najboljih u redovima Bratstva Srđan Vuković izveo je slobodan udarac, a u šesnaestercu Mladosti posle velike gužve i  snažnog duela golmana Rašete i  veznog igrača gostiju Nikole Štrpca, loptu je  u gol ubacio napadač Nikola Makar  i tako doneo  pobedu ekipi iz Prigrevice. Negodovali su domaći fudbaleri kod sudije Mitrovića , ali najlošiji pojedinac derbija nije promenio svoju odluku. Ovom pobedom fudbaleri prigrevačkog „Bratstva1946“ sve su bliži tituli jesenjeg prvaka.

Prijava