VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2020  »
pusčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 26 april 2012
Štampa

U Apatinu je danas potpisan jedan od najznačajnijih ugovora u istoriji grada o izgradnji fabrike za preradu otpadnih voda. Ugovor o investiciji vrednoj 6.000.000 evra potpisali su dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine i Ilija Šetka, direktor Apatinske pivare, čime je započela realizacija jednog od najvećih ekoloških projekata u Srbiji i regionu. Pored fabrike za preradu otpadnih voda koju će graditi Pivara, svoju fabriku gradiće i opština i to će praktično biti dve fabrike otpadnih voda, na ovom delu Dunava.

Nakon potpisivanja ugovora dr Smiljanić je istakao da će u izgradnju ove fabrike biti uloženo 6 miliona evra, ali da  će sa pratećom infrasstrukturom, u ovaj projekat ukupno biti investiranoi oko 20 miliona evra.

Direktor Pivare Ilija Šetka je izjavio da se ovim ostvaruju evropski  ekološki standardi na planu prečišćavanja otpadnih voda, kao i da je ova investicija nastavak uspešne saradnje Pivare i apatinske opštine. Današnjim potpisivanjem ugovora ozvaničen je početak izgradnje Fabrike za preradu otpadnih voda Apatinske pivare.

Ugovor su potpisali i Mirko Pavlović, direktor Komunalnog preduzeća ''Naš Dom'', kao i Milan Pavković, direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“. Izgradnjom fabrike za preradu voda i prateće infrastrukture za potrebe gradskog prečistača Pivara nastavlja da aktivno doprinosi očuvanju životne sredine.

Apatinska pivara ovim projektom nastavlja sa ulaganjima u zajednicu u kojoj posluje i čiji je neraskidiv deo već 256 godina. Izgradnjom fabrike za preradu voda i prateće infrastrukture za potrebe gradskog prečistača Pivara nastavlja da aktivno doprinosi očuvanju životne sredine u Apatinu. Podsećamo da je Apatinska pivara u periodu od1996. godine do danas, uložila preko16 miliona evra u različite lokalne projekte u opštini Apatin.

You are here:   PočetnaVESTIPOTPISAN ISTORIJSKI UGOVOR IZMEĐU APATINSKE PIVARE I OPŠTINE APATIN