«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 10 april 2015
Štampa

Nakon što je krenula adaptacija katoličke crkve „Srce Isusovo“ čiji je deo krovne konstrukcije bio oštećen od udara munje, u pojeidnim medijima su se pojavile kako je toranj na crkvi pao. Povodom netačnih vesti javio nam se župnik Jakob Pfajfer koji je emantovao netačne informacije:

- U pojedinim medijima su se pojavile burne i šokantne vesti o rušenju tornja na crkvi u Apatinu. Moram da kažem da mi je veoma žao zbog toga, jer to nije istina kaže župnik Jakob Pfajfer i nastavlja:

- Zdravim okom se vidi da toranj nije pao, već da je on bio ostešećn od udara munje i da je ranije goreo.  A, mnogi ne znaju da kada se kaže toranj crkve, da je to i zidani deo, a ne samo kupola. Bilo bi strašno da je ceo troanj pao, kao što su određeni mediji objavili, a u ovom slučaju samo se  može govoriti o oštećenosti kupole.  

Majstori rade na popravci, a to bi trebalo da vide mediji i pojedini novinari koji su tu vest o rušenju tornja dali u javnost.  Ovom prilikom apelujem i molim da se ubuduće pazi na izražavanje, jer to nije prvi put  da se neproverene informacije daju u javnost.  Tako plasirane informacije  deluju kao da se raduju da se to događa.

Takođe, vidi se da radnici rade, a jedan lim je pao od vetra i  majstori su bili tamo i to nema veze sa informacijom koja je plasirana u javnost. U jednom mediju su objavili da je izgorila sva građa, a ni to nije tačno. Bio sam obasipan pozivima gde su građani bili zgorženi onim što se piše i svakome sam morao da kažem da to nije istina.

U renoviranje je uključena i lokalna vlast koja je dala deo sredstva za opravku.  Pozivam  sve one koji žele da se opravi ovaj divni hram da daju svoj prilog.

Još jednom, zarad istine, pozivam  medije i  novinare da paze kako se izražavaju u javnosti. Molio bih da se izveštva istina, jer mnogi novinari ne znaju ni crkvenu terminologiju, pa ne deluje dobro to što napišu i na svašta to izađe. Toran nije srušen i to je moj demat. 

Osobito se zahvaljujem Novom glasu komune i Televiziji Apatin koji su do sada uvek izveštavali istinu i sa kojima imam odlučnu sradnju.

Prijava