«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 13 mart 2015
Štampa

Posle tri i po meseca pauze fudbalski klubovi apatinska „Mladost“ i svilojevački „Terekveš“ kreću u novu borbu za bodove. Prolećni deo sezone u Bačkoj zoni i Područnoj ligi Sombor,  počinje ovog vikenda utakmicama redovnog šestaestog kola.

Apatinci će na startu gostovati jesenjem vicešampionu ekipi „TSC“ u Bačkoj Topoli, dok će Svilojevčani ugostiti ekipu Rusina. Pripremni period su obe ekipe odradile na zadovoljavajući način koliko su im finansijski, ali i vremenski uslovi dozvoljavali. Uz prikupljenu  takmičarsku dokumentaciju i obavljen lekarski pregled oba kluba spremni dočekuju fudbalsko proleće.

Koliko su njihovi izabranici dobro i naporno radili u pripremnoj fazi treneri sa svojim  stručnim štabovima  mogli su da se uvere kroz kontrolne utakmice. Tako su fudbaleri Mladosti gostovali jesenjem šampionu Srpske lige grupa Vojvodina ekipi Sente, somborskom Radničkom, a ugostili su makedonsku ekipu „Sloga 1934“iz Vinica i srpskoligaša ekipu „ČSK“ iz Čelareva.

I fudbaleri Terekveša odigrali su nekoliko pripremnih utakmica u kojima je trener Ilija Orlović uigravao ekipu i proveravao nekoliko novajlija koji su pojačali Svilojevčane. U zimskom prelaznom uprava FK „Terekveš“ napravila je dobar posao i u svoje redove dovela Sašu Jana, Nenada Ševarca, Nikolu Kneževića i Nemanju Milkića tako da sa velikim ambicijama ulazi u nastavak prvenstva i  trku za titulu sa Slogom iz Čonoplje.

U ekipu apatinske Mladosti u zimskom prelaznom roku vratio se Nikola Atanacković, koji bi trebao da bude pored kapitena Petra Bursaća, Kolje iAljoše Jovovića, Mirka Rađenovića, golmana Nikole Ićitovića,Gorana Basarića, Milana Vujina, Miloša Čonića, Momčila Uzelca, Stefana Ožegovića i Srđana Rapaića jedan od ključnih igrača u redovima Apatinaca.

Trener Mladosti Sreten Vilotić sve više priliku daje talentovanim mladim igračima od kojih će sigurno neko obeležiti prolećni deo prvenstva.

Prijava