«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 05 mart 2015
Štampa

U Subotici je pod pokroviteljstvom Saveza za školski sport Vojvodine održano međuokružno takmičenje u odbojci za učenike i učenice osnovnih škola.

Samo pobednici u obe konkurencije izborili su plasman na republičko takmičenje na Kopaonik krajem maja. U ženskom delu  turnira najboljih osnovnih škola Vojvodine šampionke su postale odbojkašice OŠ”Žarko Zrenjanin” iz Apatina, koji su bile jedini predstavnik apatinske opštine na ovom značajnom prvenstvu.

U polufinalu su Apatinke lako savladale domaćina učenice OŠ”Jovan Mikić”, dok su u finalu odirale  veoma zanimljiv i neizvestan meč protiv odbojkašica iz Vrbasa. Prvi set su učenice iz Apatina  izgubile u samoj završnici , pošto su poklonile nekoliko  poena vršnjakinjama iz OŠ”Petar (II) Petrović Njegoš.

U drugom setu viđena je odlična odbojka sa obe strane sa puno lepih poena i poteza, što je publika znala da nagradi aplauzima. Ovaj deo igre apatinske osnovke dobijaju 25:21 i sa puno pouzdanja ulaze u  treći set. Predvođene Jelenom Dizijom, Sanjom Maleš  i Jelenom Bešir odbojkašice iz Apatina još pojačavaju  ritam u odlučujućem setu i stižu do istorijske pobede za svoju školu.

Ovo je prvi put da je jedna ženska ekipa OŠ”Žarko Zrenjanin” ostvarila plasman za finalni turnir  na kojem će se pojaviti najbolje osnovne škole u Srbiji. Ove talentovane devojčice vodili su do ovog velikog uspeha profesor Đuro Smiljanić i trener OK“Apatin“Miloš Popović.

Prvakinje Vojvodine su postale :  Tijana Astaloš, Sanja Maleš, Jelena Dizija,Una Tišma, Tamara Petrović, Danijela Vlatković, Jelena Duraković, Jelena Bešir, Ana Kovačević, Natalija Tomić i Teodora Novković

Prijava