«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 januar 2015
Štampa

Opština Apatin i Turistička organizacija Apatin napravile su tradicionalnu manifestaciju, na novom Trgu Nikola Tesla, za više stotina građane apatinske opštine koji su sinoć došli u centar grada.

Uz bogat muzički program za decu i odrasle organizovan, isključivo od domaćih muzičarai umetnika, održan je zabavan i veseo doček. Vreme je poslužilo, temperatura je bila oko nule, pa je ovaj „drugi doček“ bio opušteniji i razigraniji, uprkos tome što je današnji dan, 14. januar, redovan radni dan.

Pevačke grupe, bendovi i solisti apatinske opštine znaju šta publika voli pa je repertoar bio više nego za pohvalu, a atmosferu su dodatno zagrevali kuvano vino, čaj i slatkiši. Sa građanima naše opštine Novu godinu je dočekao i predsednik, dr Živorad Smiljanić, a tačno u ponoć, uz šampanjac, okupljenim građanima novogodišnju čestitku prvi je uputio Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine Apatin.

Tradicionalno je lomljena pogača Vasilica, koja se sprema baš uoči dočeka Nove godine, u čast Svetog Vasilija. Pogaču je ispekla pekara “Đole”, a sreću da pronađe dukat vredan 16.800 dinara imao je apatinski penzioner Marinko Kukić.

Program je počeo u 20 časova zabavom za decu „Vesela Nova godinica“ koja se drugu deceniju već održava, po tradiciji, upravo za doček julijanske Nove godine. U programu su učestvovala deca, roditelji i Veselica. Zabava uz pesmu i smeh trajala je sat i po, a srećni učesnici kući su odneli poklone.

Nakon „Veselice“ na bini je nastupio Ilija Ilić sa svojim pesmama. Do lomljenja Vasilice publiku su zagrevali “Bure, Saša, Kalaba i Nebojša”, a u ponoć nas je uvela grupa “Gold” i pevač Stanko Inđić.

Prijava