«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 novembar 2014
Štampa

Velika sistematska akcija zaštite zdravlja građana i njihove imovine od štetnih glodara u opštini Apatin počinje u ponedeljak 10. novembra.

Ovaj obiman posao poveren je novosadskoj “Ciklonizaciji”, a planirano je da bude završen u decembru. Sistematska deratizacija biće sprovedena u gradu i svim naseljenim  mestima opštine, a osim domaćinstava obuhvatiće i javne površine, javne ustanove i infrastrukturu.

- Deratizacija je za građane besplatna, potrebno je samo da pokažu dobru volju i omoguće našim operativcima da, u zavisnosti od potrebe, postave preparat, kao i da se pridržavaju dobijenih uputstava. Koristimo moderan biocidni preparat odloženog delovanja nove generacije koji je pokazao svoju veliku efikasnost, a građani uputstvo za upotrebu i mere opreza dobijaju na pakovanju, objasnio je Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacije”.

Građani koji ne budu kod kuće u vreme kada operativci budu u njihovom delu grada ili sela, moći će naknadno da dobiju preparat, a za to treba da se obrate svojim mesnim zajednicama.

Redovnim organizovanjem ove akcije opština Apatin svrstala se u red komunalno uređenih lokalnih zajednica u Srbiji koje sistematski vode brigu o zaštiti zdravlja svih građana od celog spektra zaraznih bolesti čiji su prenosioci štetni glodari. Aćimović podseća da štetni glodari prenose preko 30 vrsta bolesti među kojima su i bruceloza, tuberkuloza, kuga, salmonela, slinavka, šap, besnilo, i trihineloza, i zbog toga je veoma bitno njihova brojnost bude pod sistemskom kontrolom. Takođe, štete koje pričinjavaju na uskladištenoj hrani i drugoj imovini mogu biti višemilionske.

Prijava