«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 03 oktobar 2014
Štampa

Internacionalni festival reportaže i medija – INTERFER Zlatna NIKA – predstavlja jedinstveni medijski skup u svetu i zemlji posvećen najlepšem i najtežem novinarskom žanru – reportaži. Ona predstavlja najviši domet žurnalistike i najšire polje novinarskih ostvarenja.

Festival predstavlja medijsku platformu za godišnju smotru najupečatljivijih priča. Hrabrost, istina, autentičnost, osobeni stil i društveni uticaj oduvek su bili vodeće vrednosti i konačni cilj novinarstva, samim tim i Festivala. Otuda INTERFER nastoji da afirmiše sve ono najbolje što novinarstvo i reportaža predstavljaju u medijima danas.Više od jedne decenije Festival okuplja najuvaženije novinare i autore na jednom mestu gde mogu da razmenjuju svoje ideje i iskustva, poglede i razmišljanja.  U okviru takmičarskih kategorija, koje uključuju televizijsku, novinsku, radijsku i foto reportažu, žiri bira i nagrađuje dela koja svojom autentičnošću zaslužuju medijsku pažnju i doprinose afirmaciji ovog žanra. I ove godine Festival posebnu pažnju posvećuje društvenom aktivizmu i nagrađuje reportaže koje svojom upečatljivošću doprinose afirmaciji ljudskih vrednosti i socialnog angažovanja, doprinoseći tako stvaranju odgovornijeg društva. Autore najboljih radova na INTEFER-u očekuju nagrade, kao i Grand Prix statua Zlatna Nika. Simbol pobede i trijumfa, ponosno izazivajući vreme, strah i nepravdu, Boginja Nika je ujedno i zastitnica Apatina, grada koji je proslavio milenijum svoga postojanja. Banja Junaković, u kojoj se održava festival, jedna je od najlepših banja u regionu, oaza zdravlja, rekreacije i sporta, te savršeno mesto susreta medijskih stvaralaca. Od ove godine suorganizator je ponovo i grad Sombor, jedan od najlepših vojvođanskih i srpskih gradova, koji će takođe biti domaćin INTERFER-a. Danas je i zvanično objavljena selekcija najboljih radova u svih pet kategorija reportaže koja je objavljena u nedeljniku Novi glas komune i na sajtu interfera www.interfer.rs, a sajt je za samo nekoliko sati imao više hiljada poseta.

Sponzori festivala su Opštine Apatin i Sombor, UNS, Apatinska pivara, Džimi komerc Apatin, Banja Junaković, Aluplast Apatin, Mesne zajednice apatinske opštine, JKP Naš dom, AD JEdinstvo, Regionalna privredna komora Sombor, Dom za stare i penzionere Apatin, a generalni medijski sponzori i domaćini su TV Apatin i Novi gals komune.

U Banji Junakovic tribina -  "Etika u medijima danas"
 

Na 19. INTERFER-u 2014. Internacionalnom festivalu reportaže i medija koji će se ove godine održati od danas, petka, do nedelje 6. oktobra u Apatinu i Somboru, biće organizovana tribina na temu poštovanja etike u medijima danas. Tribina će biti održana u Banji “Junaković sutra, subota, sa početkom u 16 časova.

Gosti tribine će biti Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora UNS-a, Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu, Stojan Marković, član Komisije za žalbe Saveta za štapmu i Dušan Telesković, urednik Hronike u listu “Politika”.

Cilj tribine je da novinari razmene mišljenja, da njihov glas izađe u javnost. Na tribini će biti izneti konkretni primeri kršenja etike i novinarskog kodeksa. Cilj je da se pronađe put do novinara, ali i i čitalaca, slušalaca, gledalaca. Prošlogodišnja tribina o nepravednim sudskim presudama novinarima imala je velikog odjeka u javnosti, pa se organizatori nadaju da će i ova biti izuzetno posećena.

Prijava