«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 22 septembar 2014
Štampa

Apatinom se već danima širi vest da se u Gimnaziji „Nikola Tesla“ dogodio težak incident u kojem je v.d. direktor škole Branka Čvorkov fizički napala učenicu 3. razreda ove škole i da je zbog toga suspendovana.

O ovom incidentu smo obavešteni od strane nekih roditelja i nastavnika škole, a mnogobrojni građani su nas pitali da li se zasita dogodio incident, kako je učenica i šta je povod da v.d. direktorica fizički napadne đaka.

U razgovoru sa novim v.d. direktorom škole Vojislavom Petrovićem, rečeno  smo kako se incident dogodio i da je škola preduzela odgovarajuće mere  u ovom slučaju.

-  Icident se dogodio kada je v.d. direktor škole Branka Čvorkov došla na posao u popodnevnoj smenii zatekla dežurnu učenicu kako razgovara sa drugaricama ispred ulaznih vrata. Kada je ugledala učenicu, pitala je ko je tog dana dežuran, a učenica je rekla da je ona dežurna. Bez do sada poznatih razloga koleginica Čvorkov je dežurnoj  učenici opalila šamar i produžila usvoju  kancelariju.

Da li je  Branka tog momenta bila  u nekom psihičkom rastrojstvu ili je nešto drugo bilo u pitanju, utvrdiće se. Očevici ovog incidenta bile su tri učenice, jedna radnica i sekretar škole koje su odmah po ovom nemilom događaju došle kod mene, kao predsednika školskog odbora.

Saopštile su mi šta se dogodilo, a ja sam  u skladu sa svojim nadležnostima preduzeo odgovarajuće mere, uzeo izjave očevidaca i sazvao hitno sastanak Školskog odbora i tada je postupljeno u skladu sa pravilnikom i zakonom. Tačno je da se dogodio incident u školi i shodno tome školski odbor je  istog dana  preuzeo odgovarajuće mere koje su u skladu sa pravilnikom i zakonom.

Pokrenuli smo disciplinski postupak protiv naše koleginice, v.d. Branke Čvorkov i doneli rešenje o njenoj suspenziji. Kao škola se nismo odmah oglasili, jer smo smatrali da je prvo neophodno dovesti  neke stvari u okvire pravne struke i u skladu sa  pravnim postupcima sprovedemo proces, donesemo rešenja i tek onda da se oglasimo, kaže sadašnji v.d. direktor Gimanzije Petrović i dodaje da će se u toku nedelje sazvati sednica disiplinske komisije na kojoj će se doneti odluka u skladu sa zakonom.

Prijava