«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 18 jul 2014
Štampa

Carinici su u proteklih par dana sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine ronilačke opreme i opreme za pecanje. 

Na graničnom prelazu Kelebija carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja ronilačke opreme u Republiku Srbiju. Prsluci za ronjenje, regulatori vazduha, lampe za ronjenje i ronilačko odelo, otkriveni su tokom detaljne kontrole putničkog vozila marke „Mercedes Vito“ ,slovačkih registarskih oznaka. Sva oprema je bila spakovana u originalnu amabalažu, a carinici su je otkrili između zadnjeg reda sedišta i prtljaga putnika, koji su tvrdili da se u kombiju osim njihovih ličnih stvari ne nalazi ništa više.

Dva dana ranije, u prepodnevnim satima na graničnom prelazu Horgoš, 14. jula 2014. godine u zajedničkoj akciji carinika i pogranične policije, sprečen je pokušaj krijumčarenja veće količine opreme za ribolov u Republiku Srbiju.

Oprema je otkrivena tokom detaljne kontrole putničkog kombi vozila marke „Volkswagen Crafter“ koje je saobraćalo na relaciji Nemačka- Prijepolje, a koje se pojavilo u traci predviđenoj za putnike koji nemaju šta da prijave za carinsku kontrolu. Iako je carinicima rekao da ima samo dva polovna kreveta, 3 tepiha i polovan LCD TV, detaljnim pregledom pronađene su dve putne torbe u kojima su se nalazili duksevi, štapovi za pecanje, varalice za ribolov i najloni za pecanje.

Obe torbe su pronađene u prednjem delu tovarnog dela zatrpane ostalim torbama i polovnim nameštajem koji je carinicima bio prijavljen. U oba slučaja je pokrenut prekršajni postupak, dok je otkrivena roba privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

Prijava