«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 jul 2014
Štampa

Kako TV Apatin saznaje u crnogorskom mestu Čanj došlo je do teškog incidenta u kome je pretučeno četvoro Apatinaca, a medju njima i jedno maloletno lice.

 Njih je na plaži napalo osam Crnogoraca koji su uhapšeni i protiv kojih je pokrenut postupak. Jedan od Apatinaca ima teške telesne povrede, jer je nakon napada zadobio potres mozga.

O bestijalnosti čina ovih crnogorskih napadača govori i to da je povod bio gotovo beznačajan za brutalno obračunavanje. Naime, kako policija Crne Gore saopštava, do incidenta je došlo zbog ležaljki i suncobrana na plaži, jer navodno su se Apatinci sporili sa zakupcem plaže oko pomeranja peškira, ležaljki i suncobrana. Umesto da se spor reši civilizovano ili pozivom policije, zakupac plaže u Čanju je pozvao svojih sedam drugara koji su se obračunali sa Apatincima. I policija još nije navela imena ljudi učesnika i žrtava ovog obračuna, već samo inicijale. Policija je uhapsila i saslušala izvršioce ovog krivičnog dela i kako stoji u saopšetnju protiv njih će biti podnete krivične prijave. Građani Apatina i celokupna srpska javnost su u šoku zbog ovog brutalnoig nasilja i čeka se odgovor policije da li je zaista uzrok premlaćivanja turista bio sukob oko peškira, ležaljki i suncobrana ili je u pitanju i nešto drugo. Ako i jeste, bizaran razlog sukoba tim je delom više nego težak. Očekuje se i reakcija nadležnih državnih organa Srbije.

TV Apatin će nastaviti da prati ovaj slučaj.

U saopštenju policije se navodi: „Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbednosti Bar su 14. jula identifikovali i lišili slobode sedam lica – D.R. (33) iz Bara, M.J. (55) iz Bara, V.G. (43) iz Bara, N.G. (46) iz Nikšića, Lj.G. (21) iz Podgorice, J.G. (23) iz Nikšića i Z.L. (27) iz Bara, zbog sumnje da su istog dana, na štetu četiri lica, državljana Republike Srbije S.R, A.B, L.Č. i maloljetnog M.B iz Apatina počinili krivično djelo nasilničko ponašanje” – saopšteno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore - Uprava policije. Lokalna policija je saopštila: “Osumnjičena lica se sumnjiče i da su, na štetu jednog od oštećenih – S.R, počinili i krivično delo teška telesna povreda. Osnovano se sumnja da su navedenih sedam lica 14. jula oko 13.30 časova, na plaži u Čanju fizički napali oštećene i zadali im više udaraca po glavi i telu. Oštećenim licima je pružena medicinska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Baru, Konstatovano je da je S.R. zadobio tešku telesnu povredu – potres mozga, dok su ostali oštećeni zadobili lakše telesne povrede.  Osumnjičeni su, uz poseban izveštaj kao dopunu krivične prijave, privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična dela”.

Prijava