«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 jul 2014
Štampa

Apatin je dobijanjem  Slobodne zone  stvorio jedan od  preduslova za dobijanje novčanih sredstava iz evropskih  pristupnih fondova.

 Reč je o projektima infrastrukturnog  opremanja javnih površina “Slobodne zone” u Apatinu.  Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić  održao je sastanak sa  Vićencom  Persi Del Marmom, predstavnikom Evropskog fonda povodom  projekta  „Opremanja industrijske zone u Apatinu“. Projekat finansira Evropski  fond za podršku lokalnim samoupravama (MISP), a Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu je koordinator.

- U naredne dve sedmice  biće završen elaborat o projektu opremanja industrijske zone u Apatinu i organizacija  sastanaka radne grupe koju je na samom početku projekta imenovao predsednik opštine, ima zadatak da razmotri sadržaj i kvalitetelaborata i nastavi kontinuirani rad sa ekpertima do završetka pomenute studije. Eksperti koji su nas posetili na čelu sa Vićencom Del Marmom, želeli su da  da provere razmišljanja idejnih rešenja i predložene zaključke, rekla je Snežana Milešević, LER opštine Apatin.

Projekat sa kojim će Apatin aplicirati za sredstva su  komunalno opremanje industrijske zone, nasipanje peska u preostale kasete Slobodne zone, izrada atmosferske i fekalne kanalizacije kao i izrada vodovodne i protivpožarne mreže.

Radnom sastanku učestvovali su i v.d.direktor Slobodne zone Apatin Miloš Đerić, direktor JKP „Naš dom“  Mirko Pavlović,  koordinator za LER opštine Snežana Milešević i predstavnik JP Direkcija za izgradnju grada.

Prijava