«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 11 jul 2014
Štampa

Više nego posećeni bili su koncerti „Pilota“, „Teške industrije“ – Sead Memić Vajta, „Topalka“, „Leksingtona“ i „Tropiko benda“. Da li zbog početka vikenda ili zato što vole narodnu muziku, posebno je sve vrvelo od publike na nastupu Milana Topalovića – Topalka i „Leksingtona“ . rekao je Topalko koji je pevao pred više od 5.000 ljudi u centru grada. 

Dobar prijem kod publike naišle su i domaće grupe „Dunavski biseri“, „Bitange“, „Bure, Saša, Kalaba i Voja“, „Tandora“, „Magija“, „LS Bijelo Dugme tribjut“, „“Des Art Bend“, „Ćuta bend“, Ilija Ilić, „Gold“ i Stanko Inđić. Posebnu pažnju pristunih privukao je trbušni i orijentalni ples plesačica „Kašmira“. Uz veliki broj posetilaca iz okoline, regiona i dijaspore, ribarske večeri su bile obogaćenenastupima kulturno-umetničkih društava.

U defileu KUD-a “Mažoret”, “Pilići”, devojčice starosti od šest do osam godina, fascinirale su građane u defileu i potvrdile zašto su na državnom prvenstvu osvojile zlatnu medalju. Spletom igara i pesama nastupali su OKUD-a „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte,GKUD-a „Dunav“ iz Apatina sa sekcijom za moderni ples “Tanjica” i KUD-a „Prigrevica“. Koncertom tradicionalnih pesama predstavila se Etno grupa„Lazarice“ iz Prigrevice. Veliki broj ljubitenja dvotočkaša, pa i trotočkaša, potegao je iz udaljenih krajeva Evrope da se druži baš na skupu u Apatinu.

Tako su se na platou kod “Bele loze” zatekli i gosti iz Slovenije, Slovačke, Češke, Hrvatske, Makedonije, Austrije, a bilo je onih koji su potegli čak iz Amerike da bi družili u našem gradu. Nakon defilea bajkera, brojni posetioci su se zadržali na platou, i od 19 časova uživali u svirkama. Dva benda koja su nastupila te večeri s pravom smatramo svojima jer dolaze iz Apatina.

To su „Prototype Uleashed“ i „ Krvava Meri“, dok su zvezde večeri, legendarne „Divlje jagode“ bajkeri davno “usvojili”. Godinama sviraju na bajkerijadama, a u subotu veče bili su posebno dobro raspoloženi. Svirka je počela “Motorima” koju je ispratilo brujanje i turiranje moćnih mašina, produžilo se hitovima kao što su “Kap po kap”, “Šejla”, nezaobilaznom solažom “Turskog marša” i drugima.

Od domaćih grupa nastupali su “Prljavi Romeo” I veterani roka “Mogli bi”. Takodje Kulturni centar je organizaovao bepslatne projekcije crtanih filmova za decu, a propratili smo Trke camaca Apatinaca, Zlatnu ribicu, takmicenje za Zlatni kotlic I druge sportske sadrzaje o kojima pripremamo specijalne emisije.

Prijava