«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 28 jun 2014
Štampa

Na sednici Skupštine opštine Apatin, usvojena je 31 tačaka dnevnog reda, a u prvom planu bilo je usvajanje  odluke o završnom računu opštinskog budžeta za prošlu godinu.

 Prilikom usvajanja rešenja o imenovanju Komisije za upravljanje investciijama i ekonomski razvoj opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine, informisao je odbornike o tekućim investicijama, obezbeđenim finasijskim sredtsvima i ulaganjima.

Načelnica Odeljenja za privredu i finasije, Sonja Tepavac je obrazložila lokalnom parlamentu stavke završnog računa budžeta za prošlu godinu.

U nastavku rada Skupštine, usvojen je set odluka koje se odnose na:  izmene statuta opštine, lokalnim komunalnim taksama i delatnostima, kontrolu smanjenja populacije napuštenih životinja, uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine,  zaštiti zelenila i mera za zaštitu stanovništva od buke.  Među usvojenim odlukama su i one koje se odnose na postavljanje manjih montažnih objekata na teritoriji lokalne samouprave i auto-taksi prevoza putnika. 

Odbornici su izglasali predlog o davanju naziva produžetku ulice Duško Trifunović u Apatinu kod nove pijace. Na sednici je usvojen finansijski izveštaj Doma zdravlja Apatin za prošlu  godinu i finansijski plan za ovu godinu, kao i plan rada poslovanja JP „Direkcija za izgradnju“.

Tokom  sednice odbornici su izglasali set rešenja koji su imenovani  članovi odbora u osnovnim i srednjim  školama apatinske opštine i Nadzornog odbora  Opštinskog klulturnog centra. Usvojeno je rešenje o imenovanju člana Saveta za urbanizam, stambeno – komunalnu delatnost, zaštitu životne sredine i putnu delatnost, kao i imenovanje Komisije za davanje naziva i preimenovanje ulica i trgova u opštini Apatin

Prijava