«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 jun 2014
Štampa

Sinoćnim predstavama počeli su 18. Dani dečijeg stvaralaštva PU „ Pčelica“

Manifestacija se ove godine održava osamanesti put posvećena je obeležavanju 110 godina od smrti jednog od naših najboljih pesnika za decu Jovana Jovanovića Zmaja. Organizatori su odlučili da njegovo ukupno stvaralaštvo za decu bude inspiracija za osmišljavanje programa manifestacije. Moto ovogodišnjih Dana je „Ako činiš malo i ne možeš više mnogo ti se piše. Ako činiš mnogo, a mogo bi više, malo ti se piše.“

U Galeriji Meander postavljeni su likovni radovi na temu „Čika Jova Zmaj u likovnim radovima dece“ , a stvarala su ih deca iz svih objekata Ustanove.

Program u Domu kulture održan je sinoć, kao i večeras  u dva  bloka, a gledaoci pored malih ekrana dvočasovnu manifestaciju su pratili  uz direktan prenos na Televiziji Apatin. U toku prepodneva deca prikazuju  program koji su pripremili svojim drugarima i manjem broju odraslih (po jedan član porodice), a u večernjem programu publiku čine po dva člana porodice svakog deteta učesnika u programu. U programu će učestvovati oko 400 mališana iz objekata u gradu i Naselju Roma.

Prisutne u slai je pozdravio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin, a obratila se i direktorica vrtića Biljana Mandić.

Dečji maskenbal i defile glavnom ulicom, biće u četvrtak, 5.juna, sa početkom u 19 časova.

Ovogodišnja manifestacija je humanitarnog karaktera, jer je na ulazu u Dom kulture postavljena kutija za novčane priloge za pomoć područjima nastradalim od poplava. Ova pomoć usmerena je ka jednoj od predškolskih ustanova u opštinama koje su pretrpele najveću štetu. Na ovaj način se deca uče solidarnosti, empatiji, neguju pozitivne emocije razumevanja i humanosti i pomažu one kojima je pomoć zaista preko potrebna.

Prijava