«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 17 april 2014
Štampa

“Zar ne znate da malo kvasca sve tijesto ukvasa? Očistite stari kvasac da budete novo tijesto, kao što i jeste beskvasni jer već je žrtvovana Pasha naša, Krist. Zato svetkujmo, ne sa starim kvascem ni s kvascem zloće i pakosti, nego s beskvasnim kruhovima čistoće i istine!” (1Kor 5, 6b-8)

Uskrsli Gospodin Isus Krist daje savršeni smisao našem životu, svem našem življenju. Naše se uskrsnuće već sada ostvaruje dok se s mukom i naporom opiremo sili zla. Novi je život u nama usmeren potpunom procvatu koji će se očitovati kad se Krist jasno objavi svetu na kraju vremena.

Budimo novi ljudi. Ne dopustimo da greh-zlo u nama i nama vlada. Neka Gospodin Isus Krist bude naš oživotvoritelj. Ljudi se prepoznaju u Kristu koji je bio izložen sili Zloga i na smrt osuđen.

Zbog toga i Njegovo uskrsnuće je čudo nad čudima i zato ispunjava Njegovo obećanje: „Ko u mene veruje, živet će ako i umre. I nijedan koji živi i verujem u mene, neće umreti zauvek. Taj najveličanstveniji događaj naše neže kršžanske vere, ima jedinstven i neizreciv smisao za nas. Uskrsli nam potvrđuje da je moguće i da je već na delu psvemašnje oslobođenje i život večni. Vazam-Uskrs budi u nama i u celom svetu nezamenjivu nadu i pouzdanje u život.

Uskrsna radost treba da „obuče“ čitavu stvarnost našeg svakidašnjeg života. Ona od nas traži da budemo nesebični i stvarnost-prisutnost uskrslog Krista, pobednika svakoga zla, širimo oko sebe i tako Njegovom blagodaću-milošću pobeđujemo mržnju, oholost, sebičnost, laž, netrpeljivost, nemir, rat, pa i smrt; unoseći u svet ljubav prema svakome, bez obzira na: rasnu, versku, stalešku-položajnu ili bilo koju drugu razliku, jer su u stvari te naše razlike koje posedujemo naše zajedničko bogatstvo.

Kristovim uskrsnućem nastaje bratska zajednica koja je s Gospodinom Isusom Kristom uskrslim, povezana istom verom te nastavlja njegovo delo. Krštenjem smo i mi ušli u zajednicu koja se zasniva na veri u Kristovo uskrsnuće, koje je jamac našeg uskrnuća. Tako nam je darovan Božji život koji preobražava naše živote. Premda smo izloženi životnim iskušenjima i nevoljama, to nas ne obeshrabruje niti ražalošćuje. Sigurni smo u obećanje Onoga koji nas ljubi.

U duhu ovoga razmišljanja želim svima koji slave:

SRETAN USKRS!

FROHE OSTERN!

BOLDOG HÚSVÉT!

ŠČASTĽIVU VEĽKU NOC!

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!

 

Raspored Liturgije u svetoj - velikoj Sedmiciu crkvi "Uznesenje Marijino:

Sveti ili Veliki četvrtak: Sveta Misa Večere Gospodnje u 18 sati;

Sveti ili Veliki petak: u 9 sati pobožnost Križnog puta, a u 18 sati liturgija Muke Gospodina našega Isusa Krista;

Sveta ili Velika subota: Uskrsno Bdenje u 22 sata;

Sam dan Uskrsa: Uskrsna sveta Misa u 8 sati;

Drugi dan Uskrsa - Uskrsni ponedeljak: sveta Misa će biti u 18 sati.

 

Prijava