«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 27 mart 2014
Štampa

Članovi projektnog tima Evropske Unije u Republici Srbiji za Program podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave posetili su Apatin čime je i praktično počeo rad na pripremi kompletne dokumentacije za izradu studije izvodljivosrtu za projekat „Industrijska zona Apatin“. 

Pozdravljajući goste među kojima su bili Fric Jakma, vođa projekta kojeg treba da finansira Evropska Unija, Dejvid Lajt i Karlos Kisneros, eksperti za ekonomska pitanja MISP-a kao i predstavnici Sekretarijata za privredu AP Vojvodine Milan Vučinić i Mirjana Kranjac, predsednik apatinske opštine dr Živorad Smiljanić je naglasio da kompletno opremanje industrijske zone u Apatinu treba da omogući korišćenje potencijala najveće lokacije za investiranje u opštini koja je u javnoj svojini.

Takođe je naglasio da je industrijska zona deo kompleksnog investicionog projekta koji predstavlja homogenu prostornu i logističko-tehnološku celinu i da za ostvarenje ovog projekta opština Apatin ulaže kontinuirani napor uz podršku Pokrajine i države Srbije. Prva faza ovog projekta je već ostvarena formiranjem Slobodne zone u zaleđu lučkog područja ali se projektom planirana efikasna međunarodna luka sa bitnim usmerenjem na kontejnere za logističke potencijale odnosno za luke Evropskog kontinenta.

Učesnici ovog važnog skupa u Apatinu zajednički su ocenili da su ključni elementi projekta o kome se govorilo u sredu nasipanje peskom lokacije privredne zone za tzv prvu i treći kasetu, čija bi vrednost iznosila preko 6.600.000 evra bez PDV-a ali i obnova priključne pruge dužine 12,5 km za koju je potrebna rekonstrukcija postojeće trase.

Članovi projektnog tima Evropske Unije u Republici Srbiji za „Program podrške razvoju infrastrukture lokalne samouprave“ koji treba da pomognu u postupku pripreme ove studije izvodljivosti i da time doprinesu obezbeđivanju sredstva od EU, ocenili su da je Apatin primer kako se treba doći do onoga šta se želi.

Prijava