«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 05 mart 2014
Štampa

Opštinu Apatin posetila je Džudit Lepušić, predstavnica ambasade SAD u Srbiji, zadužena za Vojvodinu koja je razgovarala sa dr Živoradom Smiljanićem, predsednikom opštine. 

U prvoj poseti našem gradu Lepušić su interesovale brojne informacije vezane za opštinu, razvoj, privredu, kulturu i način života ljudi u našoj opštini. Kroz razgovor predsednik opštine je upoznao članicu ambasade sa razvojem opštine u poslednjoj deceniji, kakvi su radovi započeti, koje su sve investicije napravljene u gradu i koliko su ulagači zainteresovani za opštinu.

Kao grad koji ima direktan izlaz na Dunav, brodogradilište i industrijsku zonu u samoj blizini buduće luke, veoma je interesantan stranim investitorima. Predstavnicu američke ambasade je interesovalo i na koji način opština koja ima višestranačko uređenje lokalne samouprave uspeva da radi i napreduje.

Pitanje koje je takođe zainteresovalo bilo je uređenje Romskog naselja, očuvanje tradicije i kulture Roma i pažnja koja se posvećuje Romima u apatinskoj opštini. Lepušić je rekla je da obišla mnoge gradove u okolini, u Vojvodini i Srbiji, ali da nije primetila tako pozitivan stav prema Romima kao u apatinskoj opštini.

Sledeći put kada dođe, želela bi da obiđe Romsko naselje i lično se uveri u ono što je na prvom sastanku saznala od predsednika. Pitanje Roma je zanima i s toga jer se i ranije se bavila problemima Roma. Predstavnica ambasade SAD-a je bila zaintrigirana i političkom biografijom dr Smiljanića koja je dugogodišnja, uspešna i impresivna, kako je rekla. Sastanak je završen dogovorom o narednoj poseti koja bi trebalo vremenski duže da traje i bude konstruktivnija

Prijava