«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 21 februar 2014
Štampa

U prepunoj sali Doma kulture sinoć je održan koncert pod nazivom „Vama na dar“ Gradskog KUD-a „Dunav“. 

Manifestaciju su organizovali najmlađi članovi GKUD-a, pod rukovodstvom Radmile Uzelac, uz nesebičnu pomoć ostalih rukovodilaca i ansambala. Prisutnima se obratio Milan Bursać, rukovodilac programskog saveta.

U nešto više od dva sata predstavili su se folklorni sastavi i ansambli, pevačke grupe i solisti Gradskog KUD-a, uz veliku podršku roditelja i poštovalaca narodne tradicije. Svaka tačka propraćena je apalauzom, a koncertu su prisustvovali dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin sa saradnicima, brojni gosti i prijatelji apatinskog Društva.

Koncert je počeo predstavljanjem mališana iz mlađeg dečijeg sastava, koreografa i umetničkog rukovodioca Radmile Uzelac, uz muzički aranžman Čedomira Ilića, igrama iz Vojvodine, koji su odigrali i igre iz Srbije. Članovi dečijeg anasambla odigrali su igre iz Like, Bačke i Užica. Pripremni ansambl, umetničkog rukovodioca Đure Kovačića odigrao je igre iz Leskovca i iz Gruže, Sa nekoliko igara iz Šumadije i iz Like predstavila se rekreativna grupa koreografa i umetničkog rukovodioca Đorđa Petrovića, u muzičkom aranžmanu Rajka Kuprešanina. Dečiji sastav KUD-a „Prigrevica“, koreograf i umetničkog rukovodioca Nikole Ilića, odigrao je igre iz Šumadije i Užica. Na koncertu su učestvovali i članovi Pevačke grupe „Neven“, Nemanje Guzijana koji je nastupio i kao solista.

Televizija Apatin je u direktnom prenosu emitovala ceo koncert.

Prijava