«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 februar 2014
Štampa

U sali Opštinskog odbora SPS - Apatin održan je sastanak socijalističke omladine opštine Apatin, tročlane delegacije iz Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, koju su činili Boris Novaković i saradnici Vidosava Sjekloća i Jelena Tucakov, a prisustvovali su i predstavnici Gradskog odbora SPS - Sombor Ivana Zorić i Anita Stojakov.

Predsednik Saveta socijalističke omladine opštine Apatin, Miloš Đerić, pozdravio je goste i prisutne, a potom govorio o rezultatima postignutim u prethodnom periodu, radu OO SPS, predstojećim akcijama socijalističke omladine u sklopu kampanje za vanredne parlamentarne izbore 16. marta, ali i o drugim aktuelnostima.

Iza nas je mnogo uspešnih akcija, a tako će biti i ubuduće. Naša opština, a posebno naš predsednik, dr Živorad Smiljanić, posebnu pažnju posvećuje mladima. Poznato je da opština finansira rad blizu 60 sportskih klubova, plaća oko 300 stipendija godišnje u iznosu od po 7.000 dinara, kao i to da je uvela program volonterskog i pripravničkog staža, koji uspešno sprovodi dugi niz godina, ali i to da pruža brojne druge mogućnosti u cilju sveobuhvatnog jačanja omladinske politike.

Ovogodišnji prioritet je otvaranje Omladinskog centra - rekao je, između ostalog, Đerić. Predsednik Opštinskog odbora SPS - Apatin, dr Živorad Smiljanić, rekao je da najveća investicija jeste investicija u mlade, a da će tako biti i ubuduće.

OO SPS - Apatin jedan je od najbolje organizovanih u Srbiji, a izborni rezultati, koje od izbora do izbora postižemo, ubedljivo su najbolji izborni rezultati SPS-a. Naš opštinski odbor ima ukupno 29 mesnih organizacija u pet naseljenih mesta, svaka od njih po jednog poverenika za mlade, a mladi su uključeni i u mesne odbore.

Čvrsta partijska infrastruktura, kao i broj od preko 3.000 članova, među kojima je 550 mladih socijalista, opravdava epitet najboljeg. Vodimo se idejom socijalne pravde, a to građani prepoznaju i ukazuju nam svoje poverenje dugi niz godina. Na vama je da taj kontinuitet nastavite - rekao je dr Smiljanić, koji dugi niz godina, veoma uspešno, sprovodi programske osnove moderne i državotvorne partije levice.

Dr Smiljanić je dodao da se Apatin svrstava među najuređenije gradove, zahvaljujući brojnim infrastrukturnim projektima, a potom govorio o novim investicionim ulaganjima i otvaranju novih radnih mesta u skorijem periodu.

Boris Novaković, kandidat za potpredsednika Socijalističke omladine Srbije, odnosno zamenika predsednika Đorđa Đokovića, čiju je kandidaturu među prvima podržao OO SPS - Apatin, rekao je u svom obraćanju da OO SPS - Apatin može da posluži za primer, pohvalio angažovanost mladih, a posebno rezultate rada dr Živorada Smiljanića.

Prijava