«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 29 januar 2014
Štampa

U Privrednoj komori u Somboru održan je sastanak Foruma zainteresovanih strana SRP „Gornje Podunavlje“. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave Opštine Apatin i Grada Sombora- kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i turističke organizacije, institucija, nevladinih i udruženja građana, zanatlije, preduzetnici i svi oni koji na neki način vide svoju ulogu u funkcionisanju Specijalnog rezervata prirode »Gornje Podunavlje« i njegovom daljem razvoju.Sastanak je deo širih aktivnosti projekta »Parkovi Dinarskog luka«, koga realizuje WWF – Svetski fond za prirodu.

U okviru ovog projekta planirano je održavanje nekoliko radionica i treninga o vrednosti zaštićenih područja, EU integracijama, održivom turizmu i klimatskim promenama. Na forumu, koji je organizovalo JP „Vojvodinašume“, govorilo se o najznačajnijoj temi ovoga skupa, a to je Evropska povelja za održivi turizam. SRP „Gornje Podunavlje“ treba uskoro da preda kandidaturu za dobijanje sertifikata održivot turizma, koji će na značajan način doprinositi promociji ovog područja i govoriti o kvalitetu.

Da bi se kandidatura za setrifikat podnela potrebno je zajednički napraviti što kvalitetniju Strategiju razvoja održivog turizma u SRP „Gornje Podunavlje“. Tokom prošle godine osnovan je Forum zainteresovanih strana, kao organ koji će omogućiti kvalitetnu komunikaciju među svim akterima, posebno na relaciji upravljač zaštićenog područja – lokalna zajednica. Očekuje se da će se na taj način obezbediti što efikasnija saradnja i sagledavanje svih različitih aspekata rezervata i turizma u njemu.

Učešćem velikog broja zainteresovanih članova Foruma iz obe lokalne zajednice, i kvalitetnim diskusijama i sugestijama, formirani su i konkretni predlozi za Akcioni plan aktivnosti koje će se uvrstiti u dokument strategije.

Prijava