«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 januar 2014
Štampa

Nezadovoljni stavom Vlade Republike Srbije prema novom nacrtu Zakona o radu, Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“ su organizovali jednočasovni štrajk upozorenja u svim sindikalnim organizacijama, iako je nacrt Zakona stopiran.

Velikoj većini sindikalnih organizacija apatinske opštine, koje su stupile u jednočasovni štrajk upozorenja, priključili su se i zaposleni u Opštinskoj upravi.

Zaposleni u Opštinskoj upravi će biti istrajni u podršci radnicima, obzirom da se  predloženi nacrt Zakona o radu ni blizu ne poklapa sa mnogim evropskim zakonima, i preti da se tim aktom zaposleni u Srbiji vrate u feudalno društvo i to-u 21. veku. Svojim prisustvom je štrajk podržao Miodrag  Bakić,  zamenik predsednika opštine Apatin, Željko Vajda, predsednik sindikalne organizacije Opštinske uprave i Slobodan Lončarević, predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata opštine Apatin.

Štrajk upozorenja je održan u svim školama u našoj opštini, čitanjem Proglasa sindikata radnicima, ali u skraćenoj formi, da učenici ne bi trpeli i bili oštećeni u predavanju nastave. 

Predsednik sindikalne organizacije obrazovanja i vaspitanja u apatinskoj opštini, Miloratka Nikov je kazala da zaposleni u prosveti neće dozvoliti da se bez njih kreira bilo kakav zakon koji je vezan za njihova prava i socijalni status.

Na sličan način su u štrajk upozorenja stupili i zaposleni u Domu zdravlja u Apatinu, obzirom da su već ranije potpisali peticiju o neslaganju sa pomenutim nacrtom Zakona o radu.

 

Prijava