«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 januar 2014
Štampa

Povodom dobijanja dozvole za raspisivanje tendera za izgradnju luke, dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin, održao je sastanak  sa predstavnicima Agencije za lučke poslove vezano za utvrđivanje predloga uredbe o lučkom području u međunarodnoj luci Apatin.

Tokom sastanka je predstavnicima Agencije za luke uručena kompletna dokumentacija, neophodna za donošenje uredbe, koju čini prostorni plan, generalni i plan detaljne regulacije, procena uticaja na životnu sredinu, izvodi iz zemljišnih knjiga za lučko područje, prostorni plan Vojvodine i Srbije u kojima je predviđena apatinska luka, u okviru šest međunarodnih luka u Srbiji.

Agencijaza luke treba da uradi radnu verziju teksta uredbe o lučkom području, a Upravni odbor agencije da utvrdi predlog te uredbe i isti uputi Vladi Srbije, koja će nakon tog usvajanja doneti uredbu o lučkom području međunarodne luke Apatin. 

Konstatovano je da je u okviru Dunavske strategije predviđeno gde će sve biti luke na Dunavu, a da je tim dokumentom  predviđena luka u Apatinu.

Od strane Agencije za Luke  sastanku su prisustvovali Srđa Lješević, Aleksandar Vlajković i Ivana Nikolić, koji su  obišli apatinsku marinu, pristan za belu flotu i prostor buduće luke. U  toku radnog sastanka  učestvovali su i  Jovica Korać, savetnik za investicije, Milan Pavković, direktor Direkcije za izgradnju, Miloš Vučinić,Klaster transporta i logistike, kao i Siniša Jovanović, načelnik Odeljenja za urbanizam i graditeljstvo u opštini Apatin.

Prijava