«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 januar 2014
Štampa

Skupština opštine Apatin i Turistička organizacija Apatin sinoć su na platou kod Vojvođanske banke, za više stotina građane apatinske opštine organizovale doček pravoslavne Nove godine.

Bilo je veselo i zabavno, a bogat muzički program za decu i odrasle organizovan je isključivo domaćim snagama. Pola sata pred odbrojavanje kolo se uveliko vrtelo ispred bine, a atmosferu su dodatno zagrevali kuvano vino, čaj, pivo i slatkiši.

Tačno u ponoć, uz šampanjac, okupljenim građanima novogodišnjučestitku prvi je uputio Miodrag Bakić,zamenik predsednikaopštine Apatin. Tradicionalno je sinoć na trgulomljena pogača Vasilica, koja se sprema baš uoči dočeka Nove godine, u čast Svetog Vasilija. Pptotnamesnik Dragan Štević, paroh apatinski i pregrevački, osveštaoje  i isekao pogaču, a dukat vredan 16.000 dinara pronašla je u svom komadu pogače naša sugrađanka Suzana Lazić.

„Veseloj Novoj godinici“ najviše su se obradovali apatinski mališani. Za njih i njihove rodirtelje zabavauz pesmu i smeh trajala je pun sat, a deci su uručeni i paketići. 

Nakon „Veselice“ na bini je nastupila Etno grupa „Lazarice“ KUD–a „Prigrevica“ i orkestar sa pesmama iz narodnog stvaralaštva. Do lomljenja Vasilice na kolce su građane „naterali“ „Dunavski biseri“.

Kantautor Ilija Ilić svojim nastupom i pesmama promenio je žanr iz narodne u zabavnu, a pevač Stanko Inđić i njegov bend, kao i grupa „Prljavi Romeo“dodali su  potrebnu boju roka da se građani bolje zagreju, a grupa „Des-art“ najpopularnijim hitovima narodne muzike uvela je sve prisutne u novu godinu.

Prijava