«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 novembar 2013
Štampa

Apatinska pivara i Supernatural pokret uz podrsku Sekretarijata za zastitu zivotne sredine drugu godinu za redom revitalizuju priobalje Ade Huje. Nj.E.

Ambasador Kanade Roman Vascuk, Dragan Radivojevic, direktor Apatinske pivare i regionalni predsednik za Srbiju i Crnu Goru Molson Coors Evropa, Sanja Calasan, direktorka pivare Trebjesa iz Crne Gore i Srđan Stankovic, osnivac pokreta Supernatural, zasadili su danas preko 50 novih sadnica drveca.

Akciju stvaranja zelene oaze na Adi Huji podrzali su i  reper Marcelo, glumac Zlatko Rakonjac, voditelji Miljan Milicevic i Milos Urosevic kao i golman FK Cukaricki Borivoje Ristic.  Zahvaljujuci donaciji Apatinske pivare, zasađene su petogodisnje sadnice sibirskog bresta.  „Ponosni smo sto smo ovde u Supernatural parku i sto mozemo uskoro da kazemo – Ada Huja je revitalizovana.  Zahvaljujem se Nj. E. Romanu Vascuku, ambasadoru Kanade u Srbiji, sto nam se pridruzio drugu godinu zaredom.

Veliko hvala i svim nasim uvazenim gostima, koji svakako doprinose  sirenju svesti o  neophodnosti ocuvanja zivotne sredine“, naglasio Dragan Radivojevic, regionalni predsednik za Srbiju i Crnu Goru Molson Coors Evropa i direktor Apatinske pivare. Prosle godine volonteri Apatinske pivare posumili su preko 1000 kvadratnih metara sa vise od 85 stabala petogodisnjih sadnica belog jasena, javora, breze i platana. Supernatural je u septembru 2011. pokrenuo projekat oporavka ekosistema Ade Huje.  

„Zahvaljujem se Apatinskoj pivari, ambasadi Kanade i Sekretarijatu za zastitu zivotne sredine na podrsci u revitalizaciji Ade Huje. Danas smo zasadili 60 sibirskih brestova, a u martu 2014. godine nastavljamo sa ozelenjavanjem spica Ade Huje i stvaranjem zelene oaze na Dunavu.“, istakao je Srđan Stankovic, osnivac Supernatural pokreta.

Od decembra 2011. do aprila 2012. godine, deponija je od zanemarenog i ekoloski degradiranog prostora transformisana u jedinstvenu beogradsku oazu dostupnu građanima koju cine putevi za setnju, zelene ucionice, plastenik za gajenje biljaka, porodicna igralista i mesto odrzavanja Supernatual festivala koje je ove godine posetilo preko 7 000 ljudi.  

Pored doniranja sadnica Apatinska pivara podrzala je i izgradnju plaznog bara u Supernatural parku. Apatinska pivara tezi da ulaganjem u sredinu u kojoj posluje podstakne i ostale kompanije da slede njen primer. Akcije poput „Reciklirajte i Vi“, redovno ucesce u akciji „Biram da recikliram“ Beogradske Kulturne Mreze, posumljavanje obale Dunava u Apatinu i izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda samo su neke koje je Pivara do sada pokrenula i podrzala.

Prijava