«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 jun 2013
Štampa

U Domu kulture sinoć održan dvočasovni program  Dana dečijeg staralaštva u kojem su se predstavila deca iz objekta Blok 112, a gledaoci su kompletnu manifestaciju mogli pratiti uz direktan prenos na TV Apatin.

Sinoć je u Domu kulture Apatin bilo veselo, šareno i razigrano. Mališani iz objekta Blok 112, u dvočasovnom programu XVII po redu Dana dečijeg staralaštva, predstavili su se u svom najboljem izdanju. Program su počeli, već po tradiciji, himnom „Pčelice“, a onda su se u šarenom nizu smenjivali igra, pesma i recitacija.

Dali su sve od sebe da nam dočaraju sa koliko ljubavi u truda su se pripremali za sinoćnji nastup. Nezaobilazni su bili i gegovi i sitne greške koje su izmamile osmehe na lica roditelja. Sve je to deo odrastanja. Prisutne su pozdravili Biljana Mandić, direktor „Pčelice“ i Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine Apatin.

U galeriji „Meander“ postavljenajeizložba dečjih radova na temu  „Desankina reč u dečjem crtežu“. Posetioci izložbe mogu videtiradovedece iz svih objekata, iz Apatina i sela naše opštine, a postavka će biti u Galeriji do četvrtka, 6. juna.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je pesnikinji Desanki Maksimović i njenom velikom stvaralačkom opusu, a povodom 20 godina od njene smrti. U Pčelici su pronašli stih koji nassveuvodi u ovogodišnju priču Dana Dečjeg Stvaralaštva: „Rastimo gde raste nebo/ iznad polja u cvetu, / bićemo bliži suncu,/ no žutom suncokretu“.

Tradicionalni maskenbal biće održan kada to vremenske prilike budu dozvolile. Karnevalska povorka će se kretati ulicom Srpskih Vladara, do postavljene bine.

Prijava