«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 28 maj 2013
Štampa

U Banji “Junaković” danas je otvoren seminar u okviru  projekta „Podrška umrežavanju i evropskoj saradnji gradova i opština“, koji finansira Evropska unija u okviru prekograničnog programa Hrvatska-Srbija.

Dvodnevnim seminarom u Apatinu nastavljaju se aktivnosti koje su započele otvarajučom konferencijomu Subotici u decembru prošle godine, a u cilju unapređenja i izgradnje kapaciteta za umrežavanje i evropsku saradnju lokalnih samouprava u pograničnom području Hrvatske i Srbije.

U ime loklane samouprave, seminar je otvorio dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine:
O značaju razvojnih projekata koje finansira Evropska unija, kao i dosadašnjim iskustvima u njihovoj primeni, govorio je  Miljenko Turniški iz Agencije lokalne demokracije iz Osijeka, dok je predavanje na današnjem seminaru otvorio prof. Borislav Stojkov, iz Palgo centra u Beogradu, koji je govorio na temu regionalnoh razvoja i prostornog planiranja.

Projekat se realizuje u saradnji sa Centrom lokalne demokratije Subotica u partnerstvu sa Hrvatskim institutom za lokalnu samoupravu, Visokim evanđeoskim teološkim učilištem, Otvorenim univerzitetom Subotica i Asocijacijom lokalno demokratskih agencija. Učesnici u projektu su:grad Subotica, opštine Apatin, Bač, Stara Pazova, Ruma, Beočin i Inđija u Srbiji, te gradovi Vukovar i Beli Manastir i opštine Drenovci, Erdut, Nijemci i Stari Jankovci u Hrvatskoj.
 

Prijava