«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 27 februar 2012
Štampa

Na redovnoj 21. sednici Saveta MZ Apatin je jednoglasno usvojen izveštaj o radu Saveta za prošlu godinu, a u materijalu dostavljenom svim članovima opširno je dat presek aktivnosti, pri čemu je detaljno analiziran rad Saveta, Odbora za realizaciju samodoprinosa , Komisije za komunalna pitanja i javne nabavke, Mirovnog veća, Nadzornog odbora i Stručne službe.


Na sednici je prihvaćen predlog o zajedničkom finansiranju rekonstrukcije postojećeg postrojenja,isporuke, ugradnje opreme, i puštanja u rad postrojenja za preradu pijaće vode za potrebe proizvodnog pogona JKP “Naš dom”. Odgovor na pitanja članova saveta dao je direktor komunalnog preduzeća Mirko Pavlović , a Obrazlažući ovu tačku Milan Lavrnić, sekretar MZ Apatin je istakao da Mesna zajednica u izgradnji fabrike vode učestvuje sa iznosom od 50 482 331 dinar, i da je veći deo ovih sredstava već realizovan, a preostali iznos se ulaže od fonda za kapitalna ulaganja. Na ovaj način trenutno ne postoji opterećenje iz sredstava samodoprinosa za ovu namenu.
Govoreći o izgrdanji fabrike vode zamenik predsednika opštine Miodrag Bakić je napomenuo da su u fabriku vode iz opštinskog budžeta uložena 102 miliona dinara što je otišlo na otplatu kredita koji je uzet za izgradnju fabrike.. Bakić je podsetio prisutne da strane banke kao korisnike kredita prihvataju samo opštine, pa zbog toga Mesna zajednica i nije mogla da digne kredit.
U konstruktivnom radu sednice prihvaćeno je svih 11 tačaka dnevnog reda, od kojih je u centru pažnje članova saveta bilo razmatranje izveštaja za prošlu i plana rada za ovu godinu po pitanju samodoprinosa od 3 i 1 posto.
Pod tačkom dnevnog reda zahtevi građana i udruženja, jednoglasno su prihvaćeni svi zahtevi, a među njima i jednokratna pomoć porodicama Kaurin i Radovanović čije su kuće nedavno stradale u požarima.

Prijava