«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 decembar 2012
Štampa

Dačić je izjavio je danas da će biti smenjeni svi oni koji ne rade svoj posao, istakavši da je iz Beograda u Kostolac došao neočišćenim putem.

"Ako sam ja mogao da se sastanem sa Tačijem, mogu i oni da očiste sneg", rekao je Dačić.

Premijer je rekao da će, ako ne radi svoj posao biti smenjen i ministar saobraćaja.

Građani ne mogu biti robovi ni žrtve onih koji nesavesno rade jer svi moraju da rade više, pogotovu u vreme krize, rekao je Dačić posle svečanosti povodom puštanja u rad revitalizovanog bloka D u Kostolcu.

"Srbija mora da ima struje, mora da ima gasa, putevi moraju da se čiste, nismo u Sibiru i odluke moraju da se donose brzo. Da li je mogao neko da donese težu odluku od mene kada sam odlučio da razgovaram sa Tačijem i da li je potrebno da se zabrani saobraćaj za kamione. Ko ne radi biće smenjen", naglasio je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbija ima mnogo ozbiljnih problema da bi se na isti način svake godine rešavali ti isti problemi. Premijer je naglasio da će i kao komandant štaba za vanredne situacije od svih ustanova tražiti da rade svoj posao kako valja.

Ministarstvo saobraćaja: Preduzete sve mere

Ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je od ranijih jutarnjih sati, u tesnoj saradnji sa ostalim službama, posebno Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), preduzelo sve unapred dogovorene mere neophodne da se u vanrednoj situaciji protok i bezbednost saobraćaja u Srbiji normalno odvijaju.

Odlukom MUP, po posebnoj proceduri, odlučeno je da budu propuštani kamioni i teretna vozila koja prevoze hranu kako bi stanovništvu bilo obezbeđeno normalno snabdevanje životnim namirnicama.

U saopštenju se takođe navodi da je resorni ministar Milutin Mrkonjić ceo dan sa saradnicima obilazio trasu na autoputu između Beograda i Niša i na licu mesta se uverio u stanje i odvijanje saobraćaja, kao i angažovanje svih službi čija je mobilnost podignuta na najveći stepen.

Ministarstvo saobraćaja će i tokom noći nastaviti redovne aktivnosti na poboljšanju stanja na svim putevima u zemlji.

Prijava