«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 13 novembar 2012
Štampa

U objektu apatinske marine je predstavljen je projekat “sportom protiv droge” Društva pedagoga fizičke kulture, Sterfan Dušan Silni, za čije je namene ovo društvo dobilo finansijska sredstva od pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Predstavljajući  projekat, idejni tvorac profesor Milorad Mrđa  je naglasio da je cilj projekta vraćanje dece preko sporta u školska dvorišta u vremenu van redovne nastave. Procena je da oko 70 posto školske dece nije uključeno ni u jedan sport i upravo ovim projektom se svima mora pružiti prilika bez obzira na sportski talenat.

On je istakao da su projekat podržale sve škole, lokalna samouprava i sve društvene strukture grada koje će biti uključene u realizaciju. Projekat je usmeren ka svoj školskoj deci a pored takmičenja koja će se odvijati tokom školske godine projekat će imati i edukativni karakter u koji će se uključiti psiholozi,centar za socijalni rad ministarstvo unutrašnjih poslova, a očekuje se i aktivno uključenje klubova. Ono što je najvažnije, u projekat će se uključiti oko 1000 dece i sve je za njih besplatno rekao je Mrđa.

Zamenik predsednika opštine Miodrag Bakić je rekao da lokalna samouprava podržava sve akcije ovog tipa i da sve institucije moraju biti umrežene u program borbe protiv droge. Sport tu ima značajnu ulogu a lokalna samouprava za sport izdvaja godišnje oko 55 miliona dinara. Predsednik sportskog saveza Petar Pepa Bursać je ponudio usluge svih vidova iz sportskog saveza kako bi akcija u potpunosti uspela, a  učešće mladih u akciji je potvrdio i Miloš Đerić šef kancelarije za mlade.

Predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova Milan Glušica  je govorio o načinima suzbijanja širenja i  krijumčarenja  narkotika , i istakao da je mup spreman da se uključi u ovu akciju. Aktivno učešće u konstruktivnoj diskusiji uzeli su predstavnici skoro svih sportskih grana koji su bili prisutni na sednici. Sportska takmičenja počinju već u decembru, a prihvaćena je sugestija da se pored već planiranih sportova u takmičenje dece uvrste stoni  tenis i šah.

Prijava