VREME DANAS U APATINU

«  novembar 2019  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 02 oktobar 2012
Štampa

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Horgoš, osujetili pokušaj krijumčarenja 16,337 kilograma opojne droge "skank". Droga je otkrivena u vozilu marke "Seat Cordoba", poljskih registarskih oznaka, a za upravljačem je sedeo 38 – godišnji državljanin Poljske koji je službenicima tokom redovne kontrole rekao da nema ništa da prijavi za carinjenje i da se vraća iz Grčke u Poljsku.

Carinici su se međutim odlučili za detaljan pregled vozila i tom prilikom otkrili da ne postoji fabričko udubljenje predviđeno za rezervni točak, nego je dno prtljažnog prostora prekriveno zavarenom limenom pločom ofarbanom u boju vozila koja nije fabrička.

S obzirom da se ploča nije mogla ukloniti, carinici su pregledali automobil sa donje strane i tek nakon uklanjanja čepa za oticanje vode iz prtljažnog prostora i žute tkanine koja se takođe tu nalazila, ugledali su aluminijumske folije koje su ukazivale na pakete. Da bi se došlo do paketa bilo je potrebno proseći lim sa spoljne, donje strane prtljažnika. Nađeno je ukupno 16 (šesnaest) paketa, odnosno 16,337kg biljne materije zelene boje za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi "skank". Za vreme ličnog pretresa, putnik je rekao da ne dolazi iz Grčke, kako je prvobitno izjavio, već putuje sa Kosova, gde je boravio tri dana, što se vidi i po pečatima u putnoj ispravi. Zajedničkom akcijom carinika i policije, nakon samo dva dana od prvog krijumcarenja, na graničnom prelazu Horgoš je sprečen još jedan pokušaj da se na identičan način kao prethodne noći prokrijuimčari preko15 kilograma opojne droge "skank". Naime, 38 godišnji Poljak K.A.A koji je upravljao vozilom marke "Polo", poljskih registarskih oznaka, pokušao je da na gotovo identičan način kao njegov sunarodnik prethodnog dana da prokrijumčari 15,365 kg skank sakrivši drogu čak i na isto mesto u automobilu.

Tokom detaljne kontrole vozila utvrđeno da ne postoji udubljenje predviđeno za rezervni točak nego da je dno prtljažnog prostora prekriveno zavarenom limenom pločom ofarbanom u crnu boju, što je bio jasan znak da se ispod ploče nešto nalazi i ovog puta. Kako se ploča nije mogla ukloniti, carinici su poučeni već sinoćnim primerom odlučili da izvrše pregled automobila sa donje strane. Uklonili su čep za oticanje vode iz prtljažnog prostora i žutu tkaninu koja se takođe tu nalazila i tom otkrili aluminijumske folije koje su ukazivale na pakete do kojih se došlo prosecanjem lima sa spoljne, donje strane prtljažnika. Nađeno je ukupno 15 (šesnaest) paketa, odnosno 15,365kg biljne materije zelene boje za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi "skank".

You are here:   PočetnaVESTICarinici osujetili krijumčarenje više od 30 kg „skanka“