VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 06 septembar 2012
Štampa

Proizvođači prehrambenih proizvoda sve češće smanjuju gramažu artiklima, dok cene ostaju iste. Zato potrošači treba da budu oprezni. Svaka grupa proizvoda ima svoju standardnu gramažu, ali uslovi i način života potrošača diktiraju i veličinu pakovanja, kažu proizvođači.

Tako su u "Alevi" napravili instant supu za jednu osobu.
Trgovci kažu da se neki proizvodi prave u manjim količinama koje zadovoljavaju dnevne energetske potrebe, a neki se nižom cenom približavaju kupcima.
Ideju da se pomogne socijalno ugroženim i osiromašenim građanima, trgovinski monopoli su zloupotrebili, smatraju potrošačke organizacije, iako zvanično nema prevare, jer je gramaža utisnuta na proizvodu.

Goran Papović, iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije, kaže da se maksimalno koristi navika potrošača da one proizvode koje su kupovali ranije, ponovo kupuju i tek onda ustanove da ti proizvodi sada imaju manju gramažu.
"To je glavna prevara, zato što je cena potpuno ista, ako ne i za koji dinar veća", objašnjava Popović.
Udruženja potrošača ne mogu da reše ovaj problem, ali traže da svi državni organi nadležni za kontrolu kvaliteta i promet i prodaju robe spreče zloupotrebe monopolskog položaja u trgovini zbog kojih plaćamo više, a dobijamo manje.

You are here:   PočetnaVESTIProizvođači prehrambenih proizvoda sve češće smanjuju gramažu artiklima