AKTUELNOSTI
“KAD PIJEM NE VOZIM“- POZOVEM PRIJATELJA, TAKSI, PROŠETAM ILI SAČEKAM AUTOBUS

“KAD PIJEM NE VOZIM“- POZOVEM PRIJATELJA, TAKSI, PROŠETAM ILI SAČEKAM...

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2020  »
pusčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 20 avgust 2012

Lagana ishrana, uzimanje tečnosti, adekvatno odevanje i izbegavanje izlaganja suncu u najtoplijem delu dana, saveti su lekara građanima kako da bolje podnesu letnje vrućine koje se danas, a pogotovo narednih dana očekuju.

Potrebno je stalno nositi sa sobom bočicu sa vodom, a u periodu od 10 do 18 časova izbegavati direktno sunčevo zračenje.Građani ne bi trebalo bez preke potrebe da izlaze iz kuća, a posebno starije osobe i hronični bolesnici trebalo bi da borave u rashlađenim prostorijama ili u hladovini parka. Savetuje se osvežavanje voćnim napicima, mineralnom vodom, uzimanje sladoleda, lubenica, dinja, voća, voćnih salata, čorbi od povrća.

Preporučuje se lagano odevanje, nošenje komforne odeće od prirodnih materijala i svetlijih nijansi, stavljanje peškira i hladnih obloga oko tela, zaštitu očiju i kože od sunca.I na gradilištima je neophodno voditi računa o zaštiti na radu, a ukoliko neko ima hipertenziju, vrtoglavicu ili nesvesticu ne bi trebalo da se preforsira radom.Kada su vrućine, u prostorijama u kojima se boravi i u vozilima potrebno je podesiti klimu, dok je na kupalištima potreban oprez.

Osobu koja je izgubila svest i doživela kolaps, toplotni udar i sunčanicu ne bi trebalo podizati sa površine na kojoj se nalazi u ležećem položaju.Trebalo bi toj osobi podići noge pod uglom od 45 stepeni i raskomotiti je oko vrata, otkopčati joj kaiš i hladiti je priručnim sredstvima, lepezom ili novinama i pljusnuti je hladnom vodom.U takvom položaju potrebno je držati joj noge do dolaska lekarske ekipe i pokušati uspostaviti kontakt sa njom. Savetuje se i nošenje lepeze i odmor.